Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Poruka u boci radi!

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Murom, Dravom pa Dunavom putovala je dve i po godine poruka u boci koju je napisala i u vodu bacila mala Tena Levačić. Na granici Srbije i Rumunije pronašao je Miša iz Slovačke, član posade teretnog broda „Mirela“ i javio devojčici da je pročitao njeno pismo.

Proleća 2011. godine Tena Levačić iz međimurskog Novakovca imala je samo sedam i po godina i išla je u prvi razred osnovne škole. Na televiziji je videla da ljudi stavljaju poruke u boce i tako ih šalju da putuju svetom sa molbom da onaj ko ih pronađe javi pošiljaocu, piše hrvatski portal 24 sata.

Odlučna da i ona napravi svoju poruku Tena je sela za sto i na parčetu papira napisala kako se zove, odakle je, ostavila broj telefona i zamolila onoga ko pronađe poruku da joj se javi.

Stavila je pismo u bocu i zamolila roditelje da je odvedu do obližnje rečne obale. Sa skele je bocu s pismom bacila u reku Muru.

„Prošetali smo uz reku, vratili se kući, a na bocu potpuno zaboravili“, priznala je Tenina 31-godišnja mama Andreja.

Poruku je u subotu, nakon dve i po godine puta niz Muru, Dravu i Dunav, na granici Srbije i Rumunije pronašao Miša iz Slovačke, član posade teretnog broda „Mirela“.

„Javio nam se kapetan broda 'Mirela' koji je inače iz Smedereva i rekao da traži malu Tenu. Ona je bila na rođendanu prijateljice, pa je s njim razgovarao suprug Velimir. Brod je plovio od Bratislave prema Crnom moru. Da nije Miša pronašao bocu, ona bi stigla do samog Crnog mora“, ispričala je Andreja.

„Lažete me? Bocu je neko našao?“, uzviknula je Tena kada je došla kući i čula novosti.

Miša je porodici Levačić poslao i nekoliko fotografija i ostavio elektronsku adresu kako bi se prijateljstvo između Tene i njega moglo nastaviti kada brod uplovi u neku luku i kad stigne kući u Slovačku, u okrilje svoje porodice.