Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Jadran - groblje NATO bombi

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

NATO bombarderi odbacuju neupotrebljene projektile i nadomak obala, a o tome svedoči koncentracija otrovnih hemikalija, pomor kornjača i delfina, kao i veliki broj tumora kod novorođenčadi.

RIM - Italijanski novinar Đani Lanes (Gianni Lannes) otkrio je zastrašujuće podatke o zonama, u kojima bombarderi NATO odbacuju neiskorišćene bombe, prenosi slovenački portal Dnevnik.si. Prema tvrdnjama italijanskog novinara, NATO bombarderi nisu odbacivali neupotrebljene rakete i bombe samo u posebne zone u međunarodnim vodama Jadranskog mora, već i u neposrednoj blizini njegovih obala!

Zbog toga dolazi do zagađenja vode sa opasnim hemikalijama, a najveću smrtnu opasnost predstavljaju bombe koje reaguju na kretanje mora.

Ove zastrašujuće podatke otkrio je iskusni italijanski novinar istraživač Đani Lanes, koji je u svojoj profesionalnoj karijeri izveštavao o trgovini oružjem i radioaktivnim otpadom. On je ubeđen da NATO i italijanske vlasti lažu o šest zona u Jadranskom moru gde vojni avioni mogu da odbace neiskorišćene bombe pred sletanje u bazu.

On je tokom svog istraživanja došao do podataka da u Jadranskom moru postoje 24 slične tačke, a neke se nalaze unutar italijanskih i hrvatskih teritorijalnih voda. Posebne zone tako bi trebalo da se  prostiru između Otranskih vrata na jugu i Tršćanskog zaliva na krajnjem severu Jadrana.

- Na dnu mora pred obalama italijanskog Pezara, nešto više od 50 milja od istarske obale i kvarnerskih ostrva, veliki je broj bombi iz Drugog svetskog rata i iz vremena NATO agresije na Srbiju 1999. godine. Koncentracija otrovnih hemikalija u tom delu Jadranskog mora je zastrašujuća. Pošto bombe nose morske struje, reč je o pomerajućem skladištu smrti, kaže italijanski novinar u svom članku.

On navodi da bi italijanske vlasti morale da istraživanju posvete posebnu pažnju, a to dokazuje i pomor morskih kornjača i delfina do kojeg je došlo uz italijansku obalu.

- Službenici državne agencije Icram, koja prati ovu pojavu, objavili su da su na telima uginulih životinja otkrili opekotine i duboke rane - dodaje Lanes, koji planira da objavi knjigu o posledicama ovakvog ponašanja Severnoatlantskog saveza.

- U njoj ćete moći da pronađete zastrašujuće podatke o velikom broju tumora, koje su otkrili kod novorođenčadi - kaže italijanski novinar. Do ovih tužnih podataka došao je na italijanskom poluostrvu Gargano prekoputa ostrva Vis.

- Na spomenutom poluostrvu ne postoji industrija, naseljenost je veoma retka. Postavlja se pitanje, šta je izvor svih tih bolesti. Lekarske nalaze i statističke podatke obolelih povezao sam sa zagađenošću mora, koje nije prouzrokovao samo ratni arsenal u dubinama Jadrana, već i velika količina radioaktivnih i hemijskih otpadaka, koje su početkom sedamdesetih godina odbacili u more. Pri tom treba još dodati, da su pojedini brodovi, koji su prenosili opasan otpad, u prošlosti zahvaljujući nemaru potopili u blizini Otranskih vrata, zaključuje Lanes.

 

Izvor: www.glas-javnosti.rs