Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Stabilizuje se situacija na rekama

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Beograd -- Posle nekoliko dana vanredne situacije u blizini reka širom Srbije, situacija se stabilizuje. Vodostaj Drine nastavio je da opada, a Lim se vratio u korito.

Ozbiljna situacija i dalje je na Savi. Na području Loznice već treći dan opada nivo Drine, koja se izlila i poplavila blizu 1.000 objekata i 6.000 hektara oranica.

Gradski štab je saopštio da se nastavlja sa dopremanjem hrane, pića, odeće i opreme ugroženom stanovništvu.

Građanima kojima je neophodna medicinska pomoć upućuju se lekarske ekipe, a za dezinfekciju domaćinstava nadležne su higijensko epidemiološke službe.

U Banji Koviljači, koja je najviše bila ugrožena podzemnim vodama, nastavljeno je išušivanje terena uz pomoć pumpi za crpljenje vode.

Ekipe lozničke elektrodistribucije rade na priključenju struje, onim domaćinstvima koja više nisu ugrožena vodom, saopšteno je iz štaba.

Premijer Srbije Mirko Cvetković, koji je posetio Loznicu, najavio je jednokratnu interventnu pomoć vlade od 10 miliona dinara za sve ugrožene od izlivanja Drine.

Cvetković je obećao da će vlada preko Direkcije za imovinu u narednom periodu za poplavljeno stanovništvo obezbediti ogrev, hranu, obuću i aparate za domaćinstva.

Loznički kraj je posetio i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić, koji je rekao da na poplavljenim područjima, gde je talas prošao, treba sprečiti izbijanje zaraznih bolesti i vratiti život u normalne tokove.

Izvor: www.b92.net