Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Jedan ribar poginuo,dva nestala posle incidenta u Žutom moru

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

U današnjem sukobu jednog kineskog ribarskog broda i obalske straže Južne Koreje u Žutom moru poginuo je jedan ribar, a dvojica se vode kao nestala, naveo je južnokorejski zvaničnik.

Peking se još nije oglasio o incidentu.

Oko 50 kineskih ribarskih brodova ilegalno su lovili u zapadnim južnokorejskim vodama, kod grada Gunsana, oko 270 kilometara južno od Seula, kada im je prišao brod južnokorejske obalske straže, rekao je njen portparol, Dži Kvan-te.

Jedan od ribarskih brodova namerno je, po njegovim rečima, udario u brod obalske straže koja je pokušala da spreči ilegalno ribarenje. i potom se prevrnuo.

Osam ljudi sa prevrnutog broda izvučeno je iz vode, a jedan od njih kasnije je umro, naveo je Dži.

Spasilački brodovi obalske straže i helikopteri nalaze se u toj oblasti i tragaju za dva nestala kineska ribara, dodao je Dži.

On je dodao da su se pripadnici obalske straže sukobili i sa ribarima sa ostalih brodova, i tom prilikom su četiri obalska stražara lakše povređena.

Svake godine više od 300 kineskih ribarskih brodova biva uhvaćeno u nelegalnom ribarenju u južnokorejskim vodama, prema podacima obalske straže Južne Koreje.

Jedan pripadnik južnokorejske obalske straže je poginuo, a šest je povređeno 2008. u sukobu obalske straže i kineskih ribara u južnokorejskim vodama.

 

Izvor: www.politika.rs