Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Sitna bela i poneki smuđ

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Na Savi kod novobeogradskih blokova može da se prevari poneki bucov. Na potezu od ušća do tramvajskog mosta sredinom nedelje je tu i tamo dobijan smuđ do dva kilograma, ujutru i pred mrak, na kedera i veće silikonske varalice, na koje je palo čak i nekoliko somića, javlja Ivan Mujović

Od Nenada Kostadinovića iz beogradskog „Eko-Trofeja" saznajemo da se u savskim zimovnicima peca samo sitna bela riba - kaugler, bodorka i krupatica.

Na Dunavu u blizini „25. maja" smuđ ponekad radi preko čitavog dana, ali je najčešće sitan, a na Makiškim kanalima se na leptire mogla prevariti tek pokoja štukica.

Na Dunavu kod Bačke Palanke je bilo ulova manića, koji je aktivan i na Tisi kod novobečejske brane. I na Dunavu u Novom Sadu se javi pokoji manić, ali na terenima u Koviljskom ritu nije bilo ozbiljnog pecanja. Na Belocrkvanskim jezerima se na plovak i dubinku uhvate poneki bandar i štuka do dva kilograma. Karaš, Brzava, Nera i ostali vodotoci u južnom Banatu su mutni i visoki, a na kanalu DTD kod Đavoljeg mosta može da se upeca pokoja bodorka, navodi Tibor Mesaroš iz Vršca i dodaje da su mnoge zatvorene vode u ovom delu Vojvodine pod ledom.

 

Izvor: www.pressonline.rs