Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Bačka Palanka: Potpisan Protokol o izgradnji marine i bazena

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

BAČKA PALANKA - Predsednik opštine Bačka Palanka Kosta Stakić potpisao je protokol sa nemačkim investitorom Klausom Vajsom o namerama realizacije programa "Dunav - Bačka Palanka - Tikvara", koji predviđa izgradnju bazena, hotela i marine u Bačkoj Palanci.
Protokol predviđa dve faze gradnje, kazao je Stakić i dodao da prva faza podrazumeva izgradnju kompleksa bazena i hotela sa pružanjem medicinskih usluga, a druga izgradnju marine na Dunavu i hotela sa bazenima i golf terenima.

U izgradnju ovih sadržaja u priobalju Dunava nemački investitor namerava uložiti 20 miliona evra.
Bačka Palanka je domaćin Sportske olimpijade radnika Vojvodine 2011. godine. Izgradnjom ovih objekata dobio bi kompletne sadržaje za održavanje radničke olimpijade na najvišem nivou, naglasio je Stakić.
Klaus je ukazao da je ovaj deo Vojvodine interesantan za investitore, i da lokalna samouprava, Vojvodina i Srbija treba maksimalno da pomognu u izgradnji dogovorenih objekata.
On je rekao da je ovaj projekat značajan kako za lokalnu samoupravu, tako i za investitora, i naglasio da će se maksimalno založiti da se realizuje u planiranom roku, kako bi olimpijada bila održana na visokom nivou.