Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Radnik pao sa stuba i udavio se

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

APATIN - Zoran Došlić (50) iz Golupca tragično je izgubio život kada je pao u Dunav sa stuba na apatinskom pristaništu, na kome je radio, i utopio se. Nastradali Došlić je farbao konstrukciju novoizgrađenog pristaništa kada je iznenada pao u reku.
Čim je video šta se desilo, njegov kolega Apatinac Adam Ambruš je bez razmišljanja skočio u reku i pokušao da spase Došlića.
- Video sam kako je Zoran nezgodno stao na visokoj konstrukciji, izgubio ravnotežu i pao u Dunav. Rečna struja ga je ponela i ja sam odmah skočio u vodu da ga spasem. Uspeo sam da ga nekako uhvatim za odelo i pokušao sam da ga dovučem do obale. Prvih pet minuta je disao, ali kada je izgubio dah, povukao je i mene ka dnu. Izgubio sam snagu i, nažalost, ispustio sam ga - izjavio je ovaj hrabri spasilac. Juče u prepodnevnim časovima apatinski ronioci su pronašli u Dunavu telo utopljenika. Ovu dramu i potresne slike sa lica mesta zabeležila je Televizija Apatin, koja ih je ustupila našoj redakciji.
- Naši ronioci izuzetno dobro poznaju rečno korito Dunava u ovom delu toka, i bez obzira na poprilične talase, nisku temperaturu od oko 5 stepeni i visok vodostaj, uspeli smo da pronađu telo - kaže Milorad Bujić, šef apatinskih ronioca.
Aleksandar Pavlica