Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

"Dunavska transportna logistika" postala vlasnik skladišta za žitarice na Dunavu

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Preduzeće "Dunavska transportna logistika" postalo je nedavno vlasnik silosa za smeštaj i pretovar žitarica. Silos je lociran u Luci Prahovo i nalazi se na 861. km Dunava (desna obala) i 4 km nizvodno od HE "Đerdap II".

Luka zahvata obalu Dunava, železničku stanicu "Prahovo" pristanište i industrijske koloseke sa pratećim infrastrukturnim objektima i povezana je drumskim saobraćajnicama.

Lokacija silosa na tromeđi Srbije, Rumunije i Bugarske, kao i podatak da se nalazi u okviru prve luke na ulazu u Srbiju za robe iz Rusije, Ukrajine, Moldavije, Rumunije i sa Crnog mora, predstavlja idealni geostrateški položaj za robe u tranzitu ka tržištima Makedonije, jugoistočne Srbije i Kosova.

Takođe je povoljna pozicija i za skladištenje robe u tranzitu prilikom izvoza iz Srbije, imajući u vidu navigacione okolnosti na delu Dunava iznad i ispod Prahova. Kapacitet silosa je 5.000 tona, i to 12 ćelija za smeštaj po 400 tona i 4 međućelije za smeštaj po 50 tona.

Objekat se trenutno nalazi u fazi generalne rekonstrukcije. Preduzeće "Dunavska transportna logistika" poziva sve zainteresovane firme da učestvuju u radovima.

 

Izvor: www.ekapija.com