Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Iz leda izvučen i istraživački brod

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

MOSKVA - Ruski ledolomac "Admiral Makarov" izvukao je naučno-istraživački brod "Profesor Kizeveter” iz ledenih okova Sahalinskog zaliva u Ohotskom moru i rano jutros dva plovila stigla su u zonu lako prohodnog leda.

 

Kako izveštava agencija RIA Novosti, pozivajući se na pres-službu Ministarstva saobraćaja, naučno-istraživački brod nadalje će pratiti ledolomac “Magadan” i zajedno će se uputiti u bezbednu oblast.

Itar-TASS navodi da "Admiral Makarov" treba da se vrati i oslobodi iz leda transportnu hladnjaču "Obala nade" i broda depoa “Zajednica”.

Ukupno je na ta tri ledom okovana plovila bilo 400 članova posade, naveo je Interfaks.
U pomoć brodovima u Sahalinskom zalivu krenuo je i ledolomac “Krasin”, dug 135 metara, koji treba po planu da stigne do njih 8. januara kasno noću, navode agencije.

Za pomoć za izbavljenje iz leda u Ohotskom moru 31. decembra obratilo se nekoliko brodova - "Zajednica", "Obala nade", "Profesor Kizeveter" i ribarski brodovi "Rt Elizabet" i "Anton Gurin".

"Admiral Makarov" je u sredu iz leda izvukao “Rt Elizabet”, sa posadom od 78 ljudi, dok je “Anton Gurin” sam uspeo da se oslobodi, navode agencije.

{youtubejw}hHvOoexhrkU{/youtubejw}

 

Izvor: www.kurir-info.rs