Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Nemačka: Prevrnuo se tanker sa kiselinom

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Brod-tanker sa oko 2.400 tona opasne sumporne kiseline prevrnuo se i potonuo na reci Rajni. Dva člana posade su nestala, dok su dva spašena.

BERLIN - Brod-tanker sa oko 2.400 tona opasne sumporne kiseline prevrnuo se i potonuo rano jutros na reci Rajni, između gradova Koblenca i Majnca, a dva člana posade su nestala, dok su dva spašena, javile su agencije pozivajući se na izjave predstavnika rečne policije u Bingenu.

Nesreća se dogodila jutros u četiri časa kod mesta Sankt Goarshausena a uzrok još nije poznat i reka je zasad zatvorena za plovidbu.

Sreća u nesreći je što tanker nije oštećen i što se opasni tovar nije razlio u reku, tvrde stručnjaci.

Brod-tanker "Valdhof" je pripadao jednoj nemačkoj kompaniji i plovio je iz Ludvigshafena u jugozapadnoj Nemačkoj do Antverpena u Belgiji.

Nesreća se dogodila u blizini čuvene stene Lorelaj, nazvane po imenu nimfe iz nemačke mitologije koja je zanosnim pesmama privlačila mornare i potapala brodove, podsećaju agencije.

AP navodi da su na terenu ekipe koje nastoje da obezbede opasni tovar u potopljenom brodu-tankeru i pronađu nestala dva člana posade.

 

Izvor: www.novosti.rs