Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Turisti neprestano stižu u Dubrovnik, nema zimske stanke

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Stare gradske ulice i pored hladnoće privlače goste, kojih je svaki put sve više. Dubrovnik je tako u kratko vrijeme postao deveta luka na svijetu po broju dolazaka gostiju s brodova na kružnim putovanjima.

U Dubrovnik stiglo 3.000 gostiju. Robertu iz Njemačke i njegovoj obitelji hladnoća nije smetala, jutro su proveli u razgledavanju Dubrovnika. 'Ovo mi je prvi posjet Dubrovniku, i oduševljen sam. Ovo je lijepi, stari grad', istaknuo je Robert. Iako su na putovanju već 12 dana, Dubrovnik je, kaže, pravo osvježenje.

'Toliko je prelijepih stvari na jednome mjestu. U drugim gradovima sve je rašireno, u autobusu bi prevalili kilometre', ističe Robert. Na Stradunu su se mogli čuti svi svjetski jezici. S prvim gostima, dubrovački kafići i restorani trgnuli su se iz zimskog sna.

Četvrta luka na Mediteranu

'Mi imamo izuzetan potencijal za razvoj ove grane industrije, to je nova industrija koja se strašno razvila zadnjih 15 godina', rekao nam je Stjepan Perić, predsjednik ceha ugostitelja. Dubrovnik je pratio i razvoj kruzing-turizma.

'Dubrovnik je četvrta luka na Mediteranu, i deveta na svijetu po tranzitnim putnicima', istaknuo je Kristijan Pavić, ravnatelj lučke uprave Dubrovnik. Rejting dubrovačke luke dodatno će popraviti izgradnja novog terminala za brodove na kružnim putovanjima, što se planira najkasnije do 2015.godine.

 

Izvor: www.dnevnik.hr