Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Brod za evakuaciju stigao u Libiju

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Podgorica - Brod Sveti Stefan, kojim bi iz Libije za Crnu Goru trebalo da se evakušu crnogorski i ruski državljani i oko 300 državljana Srbije uplovio je u luku Raš Lanuf.

Željko Stamatović iz Ministarstva spoljnih poslova Crne Gore rekao je da ukrcavanje još nije počelo, jer se čeka odobrenje libijskih vlasti.

Feribot Sveti Stefan 2 je iz Luke Bar isplovio pre tri dana, a zakupila ga je jedna ruska kompanija za koju u Libiji rade građani iz više država regiona.

Stamatović je ranije rekao da će brod prevesti prvenstveno Ruse i Crnogorce, ali da će biti ukrcani i državjanih drugih država do broja koji ne bi ugrozio sigurnu plovidbu.

Na feribotu se, kako se navodi, nalaze predstavnici te ruske kompanije, kao i ruskog Ministarstva za vanredne situacije.

Rusko Ministarstvo za vanredne situacije saopštilo je da će brod evakuisati državljane Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Rusije, Ukrajine, Kirgistana, Turske, Kazahstana, Finske, Austrije, Poljske, Češke, Kolumbije, Filipina, Rumunije, Italije, Irske, Indije, Malte, Velike Britanije, Španije i Pakistana.

 

Izvor: www.b92.net