Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Drzi vodu dok majstori odu

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Popravka mosta u Kovilovu je počela i ekspresno se - završila. Sada prelazak preko njega predstavlja još veći rizik nego ranije. Čeka se lepše vreme.

Most u Kovilovu - pasarela preko koje deca idu u školu - još nije popravljen!
Pre nešto više od mesec dana srušila se cela strana pasarele, koja sa jedne strane vodi do škole, a sa druge do doma zdravlja, kulturno-umetničkog društva i prodavnice.

 

 

Direkcija za puteve izašla je na teren, ustanovila problem, isekla jednu stranu mosta kako bi pripremila teren za radove, i otišla. Od tada je most još više osakaćen, i opasniji nego ranije, jer sada nikakve zaštite od eventualnog pada u vodu nema. Tada su nam iz "Beograd puta" obećali:
- Do sada taj deo nije bio u našoj nadležnosti, ali uz saglasnost Sekretarijata za saobraćaj ekipa "Beograd puta" izaći će na teren, proveriti u čemu je problem i popraviti most. Nama je na prvom mestu bezbednost građana, a ko je za to odgovoran, utvrdićemo nakon popravke - rekla nam je Mirjana Milina iz tog javnog preduzeća.

 

 

Ipak, ništa od toga!
- Ponovo je pao sneg i veoma je klizavo. Bilo je mnogo lepih dana, ali niko nije dolazio da uradi bilo šta. Ne daj bože da se neko dete oklizne, završiće pravo u reci - požalila se meštanka Dragana Č.

 

 

Iz "Beograd puta", čija ekipa je počela sanaciju mosta, saznajemo da još nemaju dozvolu da nastave s radovima.
- Da bi se radovi na rekonstrukciji mosta nastavili, neophodno je da dobijemo saglasnost od Direkcije za puteve. Problem predstavlja plan za izradu takozvanog Kineskog mosta, jer se ne zna da li je u tom projektu planirana samo popravka ove pasarele ili njena potpuna rekonstrukcija - rekla je Mirjana Milina. Ona je dodala da se "po niskim temperaturama radovi svakako ne mogu nastaviti, ali da loše vreme i nije jedina prepreka koja ih sprečava da poprave most".

 

 

IZvor: www.kurir-info.rs