Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Uhapšeni krijumčari ljudi

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Beograd - Pukao lanac šverca emigranata!

Sedmočlana banda uhapšena je zbog sumnje da je krijumčarila ilegalne emigrante, među kojima i 15 nesrećnika koji su se prilikom pokušaja prelaska granice s Mađarskom udavili u Tisi oktobra 2009. godine.

Ministar policije Ivica Dačić potvrdio je da je ta grupa, kako se sumnja, odgovorna i za krijumčarenje 18 Albanaca s Kosova i Metohije, među kojima je bilo i devetoro dece, čije je ilegalno prebacivanje preko Tise 14. oktobra 2009. završeno tragično.

- U akciji „Tisa“, posle više od godinu dana rada, uhapšeni su organizator grupe Josip Đurašević i članovi Atila Šipoš, Joso Karimović, Goran Maravić, Jovanka Koledin, svi iz Subotice, kao i Abedin i Ardin Iseni iz Bujanovca. Ovaj krijumčarski lanac je bio visokofrekventan i mesečno je u Mađarsku krijumčario više desetina ilegalnih migranata. Ljudi su najpre prebacivani sa KiM do Končulja, a zatim do Subotice, gde su skrivani u ilegalnom smeštaju. Zatim su prebacivani u Mađarsku, preko Tise i graničnih prelaza Horgoš i Kelebija - rekao je Dačić.

Ministar je objasnio da su u akciji „Tisa“ korišćeni podaci dobijeni međunarodnom policijskom saradnjom s Mađarskom i Austrijom, koja je organizovana putem regionalnog SECI iz Bukurešta.

 

Izvor: www.kurir-info.rs