Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Ruse voze do Barija

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

BAR - Za predstojeću turističku sezonu pomorska kompanija „Barska plovidba“, u saradnji sa turističkom agencijom „Rturs“, organizovaće kruzer putovanja od Bara do Barija.
Na ova putovanja turisti iz Rusije i drugih zemalja nekadašnjeg Sovjetskog Saveza u Italiju će, na jedan dan, moći da idu bez vize. Ovakve ture uspešno su organizovane i prošlog leta, čime je poboljšana sadržajnost ponude u Crnoj Gori, pogotovo za turiste iz Rusije, koji su naročito zainteresovani za obilazak crkve sv. Nikole u Bariju.

- Sa „Rtursom“ smo ugovorili 13 specijalnih putovanja - kazao je direktor putničke agencije „Barske plovidbe“ Rade Radoman.

Prema njegovim rečima, tri putovanja biće organizovana u junu, po četiri u julu i avgustu i dva u septembru.

Trenutno, putnički brod „Sveti Stefan 2“, zbog smanjenog obima posla, na liniji Bar - Bari saobraća dva puta nedeljno. Iz Bara kreće nedeljom i četvrtkom, u 22 časa, a povratak iz Barija je utorkom i petkom, u isto vreme.

Prema najavama iz „Barske plovidbe“, od 1. jula brodovi za Bari ići će pet puta nedeljno, a tokom avgusta šest puta. Od 1. jula do 10. septembra biće uspostavljena i putnička linija Bar - Ankona - Bar, na kojoj će brod saobraćati dva puta nedeljno.

Brodovi „Barske plovidbe“ su u prošloj godini imali umanjen broj putovanja, što je rezultiralo smanjenjem broja prevezenih putnika za sedam odsto, automobila za 14 odsto i kamiona za šest odsto u odnosu na 2009. godinu. Tokom 2010. godine prevezeno je 68.856 putnika, 15.386 automobila i 3.226 kamiona i trejlera.

- Umanjen broj putovanja i pad prometa posledica su neophodnih remonta i zaustavljanja plovidbe tokom oktobra prošle godine - obrazlažu u „Barskoj plovidbi“.

KONVENCIJA SOLASU oktobru prošle godine „Sveti Stefan 2“ bio je na remontu u brodogradilištu Bijela. Brod je usklađen sa zahtevima konvencije SOLAS, čime su ispunjeni novi sigurnosni propisi u vezi bezbednosti u međunarodnom prekomorskom putničkom saobraćaju. Planirano je da putnički brod „Sveti Stefan“, ovih dana, iz luke Bar krene na remont u Bijelu.

 

Izvor: www.novosti.rs