Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Vojvodini ne prete ekstremno visoki vodostaji

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

NOVI SAD -Zalihe snega u slivovima reka koje protiču kroz Vojvodinu su ispod proseka, zbog čega ekstremno visokih vodostaja ovog proleća ne bi trebalo da bude, saopštilo je javno vodoprivredno preduzeće "Vode Vojvodine".
Kako se navodi, na redovnom godišnjem sastanku predstavnika vodoprivrednih preduzeća i institucija nadležnih za sprovođenje odbrane od poplava na području Vojvodine, predstavnici Republičkog hidrometeorološkog zavoda saopštili su da su zalihe snega na planinama znatno manje u odnosu na ranije godine. 
"To ne znači da problema sa vodostajima neće biti, pogotovo imajući u vidu činjenicu da je u proteklih nekoliko godina za redovno održavanje odbrambenih linija izdvajano znatno manje novca od potrebnog i da na nasipima ima dosta slabih mesta", ocenile su "Vode Vojvodine". 
U saopštenju se navodi da ohrabruje činjenica da će ove godine "Vode Vojvodine" za redovno održavanje dobiti ukupno 570 miliona dinara, što je znatno više nego ranijih godina, i da će se slaba mesta na nasipima u saradnji sa vodoprivrednim preduzećima sa terena rešavati prema prioritetima. 
Današnjem sastanku prisustvovali su i predstavnici Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije koji, u skladu sa važećom zakonskom regulativom, imaju deo nadležnosti u odbrani od poplava u Vojvodini.

 

 

Izvor: www.rtv.rs