Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Sutra otvaranje nautičko-turističke sezone

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

BEOGRAD - Nautičko-turistička sezona u Beogradu biće svečano otvorena sutra, 25. marta, kada će u ranim jutarnjim satima u međunarodno putničko pristanište Luke "Beograd" uploviti brod "River Adagio", sa oko 160 američkih turista.

Prvi gosti boraviće u srpskoj prestonici oko 18 sati, kada će posetitii najznačajnije i najatraktivnije objekte i znamenitosti, poput Beogradske tvrđave i Muzeja "25. maj", saopšteno je iz Turističke organizacije Beograda.

Luka "Beograd" i TOB pripremili su, kako je istaknuto, poklon pakete za američke turiste, koji sadrže informativni materijal i suvenire kao mali znak pažnje za posetioce glavnog grada Srbije.

Prema najavama, u toku ovogodišnje sezone, Beograd bi trebalo da poseti više od 400 brodova i oko 50.000 turista, zbog čega su urađene opsežne pripreme u samoj luci, poput farbanja palube i postavljanja nove signalizacije, kao i modernizacija i renoviranje turističkih prodavnica.

Putnike će ove sezone na pristaništu dočekivati predeli Srbije i Beograda uhvaćeni fotografskim objektivom Dragoljuba Zamurovića. Tu je, takođe, i Info-centar TOB-a, gde će turisti moći da se informišu o gradu i njegovim sadržajima.

U okviru turističke ponude, gosti prestonice, ali i Beograđani, moći će da osete atmosferu nekoliko manifestacija koje promovišu Savu i Dunav, poput Beogradskog karnevala brodova, Beogradskog tango maratona i "Fiš festa".

 

Izvor: www.glas-javnosti.rs