Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Bugari uče od nas da grade mostove!

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Bugarska je zainteresovana za srpska iskustva u građenju mostova, izjavio je predsednik Inženjerske komore Srbije Dragoslav Šumarac.
Šumarac je istakao da je Srbija jedina zemlja u Evropi koja trenutno gradi tri velika rečna mosta - preko Dunava kod Beške i Žeželjev most u Novom Sadu, kao i na Savi kod Ade Ciganlije u Beogradu

Šumarac je podsetio da u Beogradu uskoro treba da počne izgradnja još jednog mosta preko Dunava između obala Zemuna i Borče
Stručnjaci Bugarske inženjerske komore, koji su posetili Srbiju u petak, veoma su zainteresovani da u izgradnji mostova, na primer preko Dunava kod Vidina, primene srpska iskustva, istakao je Šumarac.
Svi mostovi koji se u Srbiji grade predstavljaju "vrh mostogradnje", istakao je Šumarac. 
Šumarac je rekao je Srbiju i Bugarsku povezuju saobraćajni koridori 10 i sedam (reka Dunav) i da će u narednom periodu srpski i bugarski stručnjaci sarađivati na zajedničkim projektima u okviru Strategije Evropske unije za razvoj Dunava. 
"Verovatno će biti i konkurencije između naših i njihovih inženjera, ali bez obzira na to imamo veoma dobru saradnju i hteli smo Bugarima da pokažemo da ovde imamo vrsne stručnjake, koji mogu da izvode i najkomplikovanije građevinske projekte", naveo je predsednik Inženjerske komore Srbije.
Izvor: www.smedia.rs