Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Srbi vole luksuzne jahte

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Mnogi domaći biznismeni i sportisti imaju „bele lađe“, koje ne zaostaju za jahtama svetskog džet-seta. Najskuplja ona Filipa Ceptera. Đoković brod nazvao „Dijana“ po majci.

ONO o čemu Srećko Šojić sanja, za njih je stvarnost. Nekoliko najuspešnijih srpskih biznismena i sportista zaista mogu da se pohvali s „belim lađama“, koje po kvalitetu i ceni nimalo ne zaostaju za jahtama svetskog džet-seta.

Poslednji u nizu srpskih jahtadžija je Novak Đoković. Najbolji teniser sveta u ovogodišnjoj sezoni nedavno se počastio 27 metara dugačkim „Sansikerom 88“, koji je platio pet miliona evra. Jahtu je nazvao „Dijana“ po majci, a trenutno se nalazi u marini u Tivtu, odakle će Nole krstariti predstojećeg leta.

Ipak, titulu kapetana najskupljeg i najluksuznijeg srpskog broda poneo je Filip Cepter. Poznati biznismen je u hrvatskom brodogradilištu „Kraljevica“ naručio plovilo dugo 50 metara i vredno 30 miliona evra! Jahta je pravljena kao unikat, po posebnim specifikacijama koje je tražio Cepter.

Brod je veoma luksuzan - poseduje dva apartmana, četiri kabine, fitnes salu, đakuzi i saunu.

Ovo „čudo na vodi“ pokreću dva „kaminsova“ motora snage 840 kilovata, sa još četiri pomoćna motora.

Sa jahtom „Aleksandar 5“, vrednom 25 miliona evra i usidrenom u Tivtu, može da se pohvali domaći „kralj šećera“ Miodrag Kostić. S druge strane, biznismen Vojin Đorđević poseduje „Sansiker predator 108“ (vredan deset miliona evra), isti brod koji je Džems Bond vozio u filmu „Kazino Rojal“.

Po luksuzu ništa ne zaostaje ni jahta Željka Mitrovića. Njegov „Sansiker 105“ (plaćen devet miliona evra), nazvan „El Bosko“ usidren je u luci Kaštel kod Splita.

 

Izvor: www.novosti.rs