Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Kompanija All4Solar, najavila je verziju Aquawatt električnog motora snage 30ks

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

 

Poštovaoci rešenja koja ne oslobađaju emisije štetnih gasova kada su u pitanju sredstva za pokretanje plovila će biti srećni zbog brzog napretka koji je načinjen u ovom polju i činjenice da i veći čamci mogu da budu pokretani električnim motorima. 

 

Australijska kompanija za vanbrodske motore All4Solar je najavila verziju Aquawatt električnog motora snage 30ks koja će postati najmoćniji električni vanbrodski motor na svetu. 

Ovaj motor će biti prikazan narednog meseca na Sanctuary Cove Boat Show događaju, pri čemu njegov proizvođač tvrdi da ovaj motor nudi tri puta veću snagu nego što to mogu da obezbede konkuretska rešenja.

Na ovom događaju All4Solar će predstaviti dve verzije Aquawatt motora snage 20 i 30ks. Oba motora će raditi na naizmeničnu struju i pokretaće ih baterije napona 48 ili 80V.

Kako samo ime kompanije sugeriše, ona će obezbeđivati svu neophodnu opremu da baterije ovih motora punite preko solarnih panela, ali isto tako i uz pomoć punjača ili generatora. Svi oni koji imaju iskustva sa radom sa benzinskim motorima za čamce će biti zadovoljni što konačno imaju odgovarajuće alternativno rešenje.

 

Izvor: www.moto.rs