Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Nautičko selo u blizini Surčina

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Pricali smo o ovome na forumu pogledajmo kako to BLIC vidi... Inace text je najverovatnije tzv. PR text sto se vidi iz toga da je objavljen i brojza zakazivanje.

Obala reke Save kraj Boljevca u Surčinu uskoro bi mogla da postane omiljeno izletište za ljubitelje rečnog turizma. Ovde je sagrađeno prvo nautičko selo u Srbiji, takozvani Biser. Sa 15 dvokrevetnih splav-kućica, opremljenih sunčanom terasom i kupatilom, „Biser“ će svoja vrata za posetioce, posle kratkog zakašnjenja, otvoriti u junu. 

 

Naime, opština Surčin već dve godine radi na stvaranju ove jedinstvene rečne oaze, a otvaranje je bilo planirano za prvi maj, Praznik rada. Međutim, visoki vodostaj reke Save omeo je radnike u privođenju posla kraju, pa je premijera „Bisera“ odložena za oko mesec dana.
Od juna će, najavljuju iz JP za turizam opštine Surčin, svi zainteresovani moći da iznajme splav-kućicu po ceni od 2.500 dinara dnevno.
Reporter „Blica nedelje“ se uverio da su kućice sređene po meri zaljubljenika u reku i ovu vrstu turizma uopšte.
U svakoj kućici nalazi se po dva kreveta i jedan pomoćni, ormarić i stočić. U drugu prostoriju smeštena je tuš-kabina i toalet, ali za sada voda još nije priključena. Na spratu kućice nalazi se terasa na kojoj turista može da uživa u suncu ili zabaci štap i peca.
Radnici koje je ekipa „Blica nedelje“ zatekla u nautičkom selu obećavaju da će svi radovi na nautičkom selu biti završeni do predviđenog roka.
To je za naš list potvrdila i Marina Popović, direktorka Javnog preduzeća za turizam opštine Surčin.
– Kapacitet sela je 45 osoba, a iznajmljivanje jedne kućice na dan košta 2.500 dinara. Uskoro bi blizu sela trebalo da se izgrade i sportski tereni. Nautičko selo smo predstavili na nedavnom sajmu turizma i već tada je bilo dosta zainteresovanih. Nadamo se da ćemo u selu ugostiti i neke od gostiju predstojeće Univerzijade – kaže za „Blic nedelje“ Marina Popović, direktorka JP za turizam opštine Surčin, i dodaje da još jednu čar vikenda na vodi predstavlja i izletište koje čini 12 hektara stare šume, na obali naspram sela.
Međutim, kada je ekipa „Blica nedelje“ juče obišla prostor na kome se nalazi ovaj turistički potencijal, i sama se uverila da je ostalo još posla, pre svega na sređivanju razrovane zemlje u blizini šume i čišćenju otpada koji je zajednički problem čitavog priobalja Beograda i okoline.
Opština Surčin je do sada uložila više od 100.000 evra u turizam. Osim nautičkog sela, ova opština može da ponudi još pregršt zanimljivosti za turiste i ljubitelje prirode. I ove godine će biti organizovana krstarenja od Novog Beograda do Jakova i Surčina. Posetioci će imati priliku da obiđu znamenitosti ovog dela grada, poput manastira Fenek, partizanskih zemunica u Bojčinskoj šumi, kao i Slovačke etnokuće.
Potencijal Surčina prepoznala je i Turistička organizacija Beograda, koja će i ove godine podstaći razvoj turizma u ovoj beogradskoj opštini.
Inače, zainteresovani koji početkom juna budu želeli da odsednu u jednoj od ovih kućica mogu da se jave na broj telefona 069/690-690.