Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Inspektori češljaju i kućice na vodi

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Novosađanima, vlasnicima plovnih objekata za koje nisu pribavili dozvole za privezivanje za priobalje biće uklonjeni čamci, odnosno brodići i kućice na vodi.

Saobraćajni inspektori čim se vreme stabilizuje kreću u kontrolu, a ovoga puta na „meti” će biti svi, pa čak i kućice na vodi. 

 

- Loše vreme i praznici usporili su nas malo u ovom poslu, ali čim otopli još malo krećemo da kontrolišemo. Kontrolisaćemo sve čamce, brodiće, splavove, restorane i kućice na vodi. Oni koji nemaju dozvolu moraće da nabave, ili će im u protivnom biti uklonjena vozila - kaže za „Dnevnik” šef saobraćajne inspekcije Mladen Bašić.

 

Ističe da su još prošle godine popisali sve plovne objekte na bačkoj i sremskoj strani reke, kao i da su mnogim vlasnicima ušli u trag. Naime, bilo je dosta plovila za koje se vlasnik nije znao, a neki od njih su čak imali i splavove na Ribarcu. 

 

- Dozvole se izdaju na godinu dana, jer je reč i privremenim objektima, a uvek ima i novih vlasnika čamaca koji ne izvade dozvolu. Zato apelujem na sve kojima sada ističe dozvola da odu u nadležnu službu da je produže - navodi Bašić. 
Sem toga, inspekcija će kontrolisati i divlje deponije duž obale Dunava, jer one najbolje mogu da se uoče iz čamca. 

 

Inače, gradska vlast načinila veliki korak da se ova oblast napokon dovede u red, jer je završena izrada studija o utvrđivanju i korišćenju mesta za postavljanje plovnog objekta na delu obale i vodenog prostora na teritoriji grada od Begeča do Petrovaradina i Petrovaradina do Ledinaca. Na osnovu te studije biće usvojena nova odluka za obale i vodeni prostor na teritoriji grada, jer je dosadašnja zastarela. Na izradi stujije radili su stručnjaci s FTN-a, policijske akademije i Kapetanije. Nova odluka bi trebalo da donese i mnoge novine i da grad na neki način spusti uz reku. U studiji su precizirani sadržaji uz Dunav.

 

Izvor: www.dnevnik.rs