Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Jahte vredne milione

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

U rivalitetu srpskih i hrvatskih jahtaša tesnu pobedu su ipak izvojevali naši, pre svega zahvaljujući Cepterovoj jahti, ali i Novaku Đokoviću, koji je nedavno pojačao srpski jahtaški tim.

NA nautičkoj izložbi u Beogradu „Belgrejd bout šou“ kupce je pokušao da ulovi najskuplji primerak na smotri - 700.000 evra vredan brod „vajbah 53“. Iznos od kojih se mnogima zavrti u glavi. Ipak, ova cena je sitnica u odnosu na iznose koje za svoja plovila izdvajaju najbogatije srpske jahtadžije!

Na izboru „belih lađa“ domaćih biznismena i sportista pozavideo bi i Srećko Šojić. Predstojećeg leta za kormilom će se šepuriti uglavnom po Jadranskom i Sredozemnom moru.

Milanu Jankoviću, alijas Filipu Cepteru, u hrvatskom brodogradilištu Kraljevica napravljeno je plovilo dugo 50 metara i vredno više od 30 miliona evra! U pitanju je unikat, najskuplji srpski, ali i brod eks-Jugoslavije.

Hrvatski mediji čak prenose kako se trenutno vodi i borba za primat u vodama Jadranskog mora, a u rivalitetu srpskih i hrvatskih jahtaša tesnu pobedu su ipak izvojevali naši, pre svega zahvaljujući Cepterovoj jahti, ali i Novaku Đokoviću, koji je nedavno pojačao srpski jahtaški tim.

Najbolji teniser sveta u ovoj sezoni za pet miliona evra je pazario 27 metara dugački „sansiker 88“, koji je usidrio u marini u Tivtu. Jahta „Dijana“ (nazvana po Novakovoj majci) prilagođena je Noletovim potrebama, pa tako poseduje teretanu, spa centar, a i dodatni gliser i skutere.

Domaći biznismen Miodrag Kostić prethodno je u vlasništvu imao brod „azimut 85 flaj“, dug 27 metara i vredan tri miliona evra, ali ga je zamenio jahtom dužine 48,9 metara, sa šest apartmana i sedam članova posade.

Jahta se zove „Aleksandar 5“, vredi 25 miliona evra, a može se iznajmiti za 185.000 evra nedeljno.

Sa velelepnom jahtom „sansiker predator 108“ ponosi se biznismen Vojin Lazarević. Brod je isti kao onaj iz filma sa Džejmsom Bondom „Kazino Rojal“, a vredi deset miliona evra. Ko bude želeo da ga iznajmi na nedelju dana, mora da izdvoji oko 80.000 evra.

Deset miliona evra za jahtu izdvojio je i fudbaler Siniša Mihajlović. Sadašnji trener italijanske Fiorentine pazario je brod „baljeto“, dug 41 metar. Ono što je posebno interesantno je to što je jahtu kupio od čuvenog italijanskog kreatora Roberta Kavalija.

Sinišin „baljeto“ je ofarbana specijalnim bojama, pa se tako boja trupa preliva iz zelene u ljubičastu, iz zlatne u plavu, a sve zavisno od ugla sunčeve svetlosti.

Veselin Jevrosimović, vlasniku „Komtrejda“, svoju jahtu „azimut 68s“ kupio je 2003. godine u Milanu, i to Silviju Berluskoniju ispred nosa! Uz bok ovom brodu, po metraži (30 m) su i dve luksuzne serijske jahte „naveti 30“ novog tipa. Baš na ovakvim plovilima krstare Bojan Milivojević, vlasnik kompanije „Marbo“, i vlasnik MPC Petar Matić, koji su svoje brodove platili pet miliona evra.

NAUTIČKO BRATSTVO I JEDINSTVO

HRVATSKI mediji prenose da se njihove i srpske jahtadžije odlično slažu, ali da je svima veoma stalo da imaju veći, brži ili skuplji brod. Hrvate predvodi Dubravko Grgić, vlasnik osiguravajućeg koncerna „Agram“ (tako mu se zove i nova jahta), platio je 20 miliona evra za svoj 44 metara dugačak brod.

Hrvatski biznismen Pavo Zubak može da se pohvali 36,5 metara dugom jahtom, koja košta oko 15 miliona evra. Luka Rajić, nekadašnji vlasnik hrvatske mlečne industrije „Dukat“, sada fabrikant čokolade u Švajcarskoj, ima 33,5 metara dugu „mangustu 108“ (spada u najluksuznije otvorene jahte u svetu). Tu je i deset miliona evra vredna jahta gradonačelnika Splita Željka Keruma - „majora 34“.

ČUDO NA VODI

 SVE najluksuznije srpske i hrvatske jahte deluju kao igračke u poređenju sa neverovatnim brodom rusko-srpskog venčanog para Andreja i Sandre Meljničenko. Jahta „A“ duga je 118 metara, vredna je više od 250 miliona evra i spada među pet najskupljih u svetu. Ovo čudo na vodi ima sedam spratova, heliodrom i odvojene liftove za posadu i za goste.

 

Izvor: www.novosti.rs