Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

JRB sa 640.000 evra osposobljava rečnu flotu

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

BEOGRAD -Upravni odbor Jugoslovenskog rečnog brodarstva usvojio je odluku o investicionom programu za hitna i neophodna ulaganja u osposobljavanje plovila ukupne vrednosti 640.000 evra, saopštilo je danas Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja.

Najhitnija su ulaganja u brodove Deligrad, Velebit, Kumanovo i Modriča koja treba što pre vratiti u saobraćaj, dok se ostatak investicija odnosi na popravke kotlova i pumpi, kako bi se u potpunosti osposobio kompleks za čišćenje barži "Srbija Bjelasica".

Upravni odbor JRB je na sednici u ponedeljak usvojio i predlog Programa rešavanja viška zaposlenih, po kojem će preduzeće napustiti 60 radnika, nakon što Nacionalna služba za zapošljavanje i reprezentativni sindikati na to daju saglasnost.

Predstavnici Ministarstva ekonomije, rukovodstva i predstavnika sindikata JRB su na sastanku krajem aprila dogovorili da se počnu hitna ulaganja u popravke plovila iz sredstava preduzeća, te da se izradi dugoročni investicioni program za koji će biti obezbeđen investicioni kredit.

To bi, kako je ocenjeno, doprinelo uvećanju postojeće flote i omogućio JRB-u očuvanje liderske pozicije u rečnom transportu na Dunavu, navedeno je u saopštenju.

 

Izvor: www.rtv.rs