Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Niš: Ribočuvari zaplenili devet kilometara mreže

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

NIŠ - Ribočuvarska služba u Nišu zaplenila je prošle godine oko devet kilometara mreže od ribokradica i podnela više od 130, većinom prekršajnih prijava, rekao je direktor "Južne Morave 2" Nikola Kumanović.

"Kad bi sve to razvukli, to bi bila razdaljina od Niša do Niške banje, a kako smo od osnivanja, sredinom devedesetih godina, zaplenili više od 200 kilometara mreža, s njom bi, autoputem, došli do pred sam Beograd", kazao je Kumanović ilustrujući učinak ribočuvarske službe.

Ribokradice su najprisutnije na najatraktivnijim vodama u našem kraju, u prvom redu na Bovanskom jezeru, ali ih ima i na Južnoj Moravi i Oblačinskom jezeru, naveo je Kumanović. On je pozvao sve ribolovce da obezbede dozvole za ribolov jer se kazne kreću od 25.000 do 50.000 dinara.

Kumanović je rekao da su već dobili nekoliko odluka u prekršajnom postupku o kaznama za ribolov bez dozvole koja iznosi 25.000 dinara po osobi. Nezavisno od te kazne, naplaćuje se i šteta po komadu ulovljene ribe, dodao je on.

Ribočuvarska služba dobila je prošle sedmice od grada na poklon motor za čamac čime će njihov rad biti znatno efikasniji u zaštiti voda od krivolova.

 

Izvor: www.glas-javnosti.rs