Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Napad na ribočuvara

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Otac i sin pretukli veslom ribočuvara, koji ih je na Velikoj Moravi uhvatio u krivolovu. Krivična prijava nije podneta, tužilac smatra da to nije delo koje se goni po službenoj dužnosti. Pre četiri dana, ribokradice pretukle četvoricu ribočuvara, ali ih je policija uhapsila.

Ribočuvar "Rivers garda", Ribarskog područja "Srbija centar" iz Jagodine Marko Đurić, pretučen je veslom od čamca u selu Čepure kod Paraćina, kada je na Velikoj Moravi, uhvatio ribokradice.

To je Tanjugu potvrđeno u Policijskoj upravi u Jagodini, a slučaj je prijavljen Policijskoj stanici u Paraćinu. Đurić je zadobio lake telesne povrede, odnosno, krvne podlive po leđima.

U saopštenju "Rivers garda", koje je potpisao upravnik Ribarskog područja Goran Đurđević, navodi se da su Đurića pretukli D. S. i S. S. (otac i sin) i V. J. iz Čepura.

Otac i sin su i ranije hvatani u krivolovu i kažnjavani, ali je kazna prema njima očigledno bila blaga, čim su se drznuli da ponove delo i pored toga pretuku ribočvara, koji je službeno lice, navedeno je u saopštenju.

Tužilac Osnovnog suda u Paraćinu Vesna Ivanović nije htela da podigne krivičnu prijavu po službenoj dužnosti u ovom slučaju, smatrajući da prebijanje Đurića, službenog lica, nije delo za koje se goni po službenoj dužnosti, prenosi Tanjug.

Pre 15 dana, nedaleko od Čepura, u opštini Varvarin, ribokradice su na Velikoj Moravi pretukle četvoricu ribočuvara "Rivers garda", koji su ih zatekli na delu. Brzom akcijom policije iz Varvarina oni su uhapšeni.

 

Izvor: www.rts.rs