Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Počela regulacija korita Uba

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

UB - Na Ubu su počeli radovi na regulaciji istoimene reke u gradskoj zoni vredni četiri miliona evra, potvrđeno je novinarima u Opštinskoj upravi.
Regulacijom korita Uba biće sprečene poplave i prošlogodišnja situacija kada je ta reka u dva navrata plavila 120 kuća i nanela velike štete. Rok za završetak radova je godinu dana, a u 2010. počela je i realizacija projekta regulacije korita Tamnave, u dužini od oko šest kilometara.
Ti radovi, vredni 2,5 miliona evra, finansiraju se kreditom Svetske banke, a trebalo bi da budu završeni krajem godine. Ipak, na području opštine Ub ostaće oko 15 kilometara neregulisanog toka reke Tamnave.
U opštini Ub svečano je obeležen i početak izgradnje nove opštinske zgrade, za šta je izdvojeno oko 100 miliona dinara, a radovi treba da budu gotovi do kraja godine. Useljenje u zgradu površine 1.800 kvadratnih metara, predviđeno je za proleće 2012. godine.
Za izgradnju biće utrošeno 100 miliona dinara, od čega je iz republičkog budžeta, iz programa podsticanja građevinskoj industriji, obezbeđeno 60 miliona dinara, dok ostatak sredstava obezbeđuje Skupština opštine Ub.

 

 

Izvor: www.kurir-info.rs