Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Oslobodjeni srpski mornari!

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

BEOGRAD - Kraj neizvesnosti!
Trojica srpskih mornara s broda „Jasmin“, koje rumunska policija od 30. juna drži zatočene u luci Đurđu, uskoro se vraćaju kući.
Kako saznajemo, mornari rumunskoj policiji više nisu sumnjivi pa će im biti vraćeni pasoši i moći će da dođu u Srbiju, ali bez broda.
- Iz naše ambasade u Rumuniji javili su nam da je odobrena smena posade, ali će brod do daljeg ostati u luci, jer je deo istrage koja još nije završena. Mornarima će biti dozvoljeno da napuste Rumuniju, što znači da više nisu sumnjivi. Momci su dobro, ali im je teško pala neizvesnost, pošto nisu znali ni da li će ih ni kada će ih pustiti. Naš advokat će se postarati da im se vrate dokumenta i kad se to desi, poslaćemo im zamenu. Videćemo koji je minimalan broj ljudi potrebnih da brinu o brodu i robi, pa možda pošaljemo samo dvojicu - kaže Vidosava Golić, direktorka novosadske firme „Damen tankers“, u čijem je vlasništvu brod „Jasmin“. Ona dodaje da mornare, osim advokata i agenta, niko iz srpske ambasade i kompanije nije mogao da poseti dok je trajala istraga.
Preko agenta smo im poslali novac, tako da su imali sve što im je potrebno. Bez obzira na to, jedva čekaju da se vrate kući - ističe Golićeva.
Brod „Jasmin“ je iz Moldavije za Rumuniju prevozio evrodizel i zarobljen je u rumunskoj luci zbog sumnje da švercuje naftu.
Šverc 1.000 litara evrodizela?

Podsećamo, Kurir je prvi skrenuo pažnju javnosti na slučaj zatočenih mornara na brodu „Jasmin“ u rumunskoj luci Đurđu. Brod koji pripada novosadskoj kompaniji „Damen tankers“ rumunska specijalna policija je 30. juna presrela dok se kretao prema bescarinskoj zoni. Posada je saslušana u policiji zbog sumnje da švercuje benzin pošto je brod iz Moldavije za Rumuniju prevozio 1.000 litara evrodizela. Članovima posade oduzeta su lična dokumenta i zabranjen joj je povratak u Srbiju. Proveru „Jasmina“ rumunska policija vrši u sklopu velike istrage o švercu nafte, koja se vodi od novembra prošle godine, otkad je saslušano oko 50 osoba.
Izvor: www.kurir-info.rs