Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Danas počinje 18. Drinska regata

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

BAJINA BAŠTA - Drinska regata "Bajina Bašta 2011" počeće danas "Igrama bez granica" na jezeru Perućac i takmičenjima u preplivavanju jezera i pripremanju riblje čorbe pored reke Vrelo.

Na "Igrama bez granica" učestvovaće studenti Fakulteta za fizičko vaspitanje, sportski klubovi, kao i druge ekipe koje se prijave, a u večernjim satima na trgu u Bajinoj Bašti biće priređen koncert narodne muzike, saopštio je Sportsko-turistički centar "Bajina Bašta".

 

U petak, drugog dana regate, u 16 časova, predviđen je takmičarski spust niz Drinu, a najaveljno je učešće velikog broja sportskih društava iz cele Srbije, nakon čega slede skokovi sa mosta.
Glavni događaj 18. Drinske regate - zabavno-rekreativni spust, počeće u subotu, 23. jula u 11 sati.

 

U njemu će učestvovati stotine plovila i posada, a očekuju se i trubači, koji već tradicionalno prate nekoliko kilometara dugačku povorku i "daju joj ritam", kao i plutajući šank, muzički splav, kupanje, roštilj i ostali specijaliteti domaće kuhinje.

U večernjim satima drugog i trećeg dana regate, na ušću reke Rače u Drinu, biće organizovan zabavni program i koncerti u okviru "Most festa", a najavljeni su nastupi brojnih muzičkih grupa među kojima su - Neverne bebe, Ortodoks keltsi, Električni orgazam, Agata...

 

Očekuje se da će manifestaciju tokom tri dana posetiti više od 100.000 posetilaca iz zemlje i inostranstva.
Manifestaciju organizuju Sportsko-turistički centar "Bajina Bašta" i opština Bajina Bašta.

 

 

Izvor: www.blic.rs