Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Brodogradilište u Apatinu ide ponovo na doboš 16. avgusta

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Zainteresovani holandski "Peters", "Rajna-Dunav" iz Kladova i "MK Commerce"

Apatinsko brodogradilište moglo bi da dobije novog vlasnika 16. avgusta. Nakon neuspešnog pokušaja da se preduzeće u stečaju proda javnim nadmetanjem, novi vlasnik će se pronaći neposrednom pogodbom. Za brodogradilište su zasad zainteresovane holandske kompanije "Peters" i "Rajna-Dunav" iz Kladova, kao i domaći "MK komerc".

Vrednost imovine preduzeća procenjena je na 584.279.000 dinara, dok ukupna potraživanja poverilaca iznose 1.185 milijardi. Kupac je obavezan da, u pismenoj formi, ponudi početnu cenu za pregovore i uplati depozit od 116.855.800 dinara. Krajnji rok za uplatu depozita je 12. avgust.

Prema pisanju lista "Press", do sada je ponudu poslao jedino "MK Commerce", vlasnika Miodraga Kostića, i to na 1,5 mil EUR.

Apatinci strahuju da brodogradilište ne dospe u ruke domaćih biznismena, koji bi bili zainteresovani samo za lokaciju preduzeća jer se radi o površini od devet hektara, koja bi se mogla, uz postojeću infrastrukturu, koristiti za pretovar robe. Stečajni upravnik brodogradilišta Predrag Ljubović ističe da će o prodaji preduzeća odlučivati Odbor poverilaca ako ponuđena cena bude manja od 50% od početne. U suprotnom odluku donosi stečajni upravnik.

 

Izvor: www.ekapija.com