Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Horvatinčić gliserom usmrtio dvoje ljudi

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Šibenska policija i Lučka kapetanija pronašle su u utorak tijela dvije osobe koje su u sudaru glisera i jedrilice kod Primoštena pale u more * Policija potvrdila da je gliserom upravljao zagrebački poduzetnik Tomislav Horvatinčić * Horvatinčić: Upravljački sustav broda je otkazao.

Nekoliko sati nakon nesreće, oko 16 časova, priopćenjem se oglasio vinovnik udesa i vlasnik glisera Tomislav Horvatinčić koji je potvrdio da je njegovo plovno sredstvo sudjelovalo u nesreći koja se dogodila oko podne.

"Na moju veliku žalost, upravljački sustav broda je otkazao iz kojeg razloga u trenutku nesreće nisam njime mogao normalno upravljati i skrenuti sa smjera koji je vodio prema drugom plovilu. Uvidjevši da upravljački sustav ne funkcionira, svim sam snagama pokušao osobe s jedrilice upozoriti da ne kontroliram brod i da nemam mogućnosti spriječiti opasnost koja je nastala. Na žalost, moji pokušaji nisu pomogli u sprječavanju ovog tragičnog sudara. Svjestan odgovornosti prema žrtvama ove tragične nesreće", priopćio je zagrebački poduzetnik.

Policiji je, podsjetimo, oko podne dojavljeno kako su se u primoštenskom akvatoriju, kod otočića Maslinovika sudarili jedrilica i gliser, a službenici PU Šibenske pronašli su oko 14 časova tijela dvoje talijanskih nautičara, inače dugogodišnjih primoštenskih gostiju, izvještava Slobodna Dalmacija.

Gliserom koji je sudjelovao u pomorskoj nesreći kod Maslinovika upravljao je poznati zagrebački poduzetnik Tomislav Horvatinčić, potvrđeno je tom listu u šibenskoj policiji. S njim je u društvu bila 35-godišnjakinja iz Zagreba.

Kako javlja Radio Šibenik, pretpostavlja se da je Horvatinčićev gliser udario u lijevi bok jedrilice, blizu krme. Policija je, izvještava potvrdila da se jedrilica pod talijanskom zastavom sudarila s gliserom zasada nepoznate zastave.

Glasnogovornica šibensko-kninske Policijske uprave Marica Kosor izvijestila je da policija još istražuje uzroke nesreće te da će o svemu izvijestiti medije kad se istraga završi.

Talijanska jedrilica nakon sudara dotegljena je u primoštensku luku, dok je gliser odveden u marinu Kremik, gdje će se na njemu obaviti očevid. U marinu Kremik dopremljena su i tijela stradalih turista, gdje ih je preuzelo pogrebno poduzeće.

Iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture priopćeno je da su se na jahti nalazili hrvatski državljani T.H. i A.Đ. koji nisu ozlijeđeni. Ministarstvo Božidara Kalmete potvrdilo je smrt dvoje Talijana, te navelo da se nesreća dogodila oko 2 nautičke milje južno od Primoštena.

 

Izvor: www.e-novine.com