Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Plovidba savskom potkovicom

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

PEĆINCI: Preko pet stotina ljudi na oko stotinak plovila učestvovalo je u subotu u Kupinovu na drugoj po redu regati „Majke Angeline” na Savi.

Plovidbu je organizovalo Udruženje građana „Beli lokvanj”

 

koje okuplja ljubitelje reke Save, a pod pokroviteljstvom Opštine Pećinci i uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine. 
- Ova manifestacija na najbolji način promoviše sve potencijale opštine Pećinci i postaje zaštitni znak Kupinova. Ploviti 25 kilometara rekom, a da vam je pritom i start i cilj u Kupinovu, je jedinstveno iskustvo - rekao je otvarajući Regatu pomoćnik predsednika opštine Pećinci Goran Knežević. 

 

Trasa regate i ove godine bila je duga 25 kilometara i pratila je takozvanu „potkovicu”, koju reka Sava formira oko Specijalnog rezervata prirode Obedska Bara. Vesela skupina isplovila je oko 11 časova na putovanje koje je trajalo nešto više od šest sati, a sve je prošlo u najboljem redu, jer je vreme bilo kao stvoreno za plovidbu, a raspoloženje je tokom celog putovanja bilo na visokom nivou. 

Organizator regate Zoran Živanović nije krio zadovoljstvo zbog uspešno završene plovidbe, te dvostruko većeg broja učesnika nego lane. Regata je posle 17 časova pristala na ušću kanala Vok u Savu, takozvanoj Skeli, a organizatori su na cilju za sve učesnike priredili tradicionalni sremski kotlić.

 

Izvor: www.dnevnik.rs