Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Oslobođen srpski mornar!

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Pomorac koji je od 30. oktobra prošle godine bio u zatočeništvu na putu je za „sigurnu luku“, saopšteno iz MIP-a!

BEOGRAD - Ponovo slobodan!
Mornar iz Srbije kog su 30. oktobra prošle godine oteli somalski pirati na tankeru „Polar“ juče je oslobođen, saznaje Kurir! Mornar je, kako Kurir saznaje, odmah prebačen na medicinska ispitivanja da bi se videlo u kakvom je zdravstvenom stanju, posle čega bi trebalo da se vrati u Srbiju!
- Srpski mornar se, zajedno s drugim oslobođenim pomorcima sa tankera, nalazi na grčkom brodu koji će ih prebaciti do „sigurne luke“. Ambasada Srbije u Atini u stalnom je kontaktu s grčkom kompanijom, koja je vlasnik tankera, i porodicom oslobođenog pomorca, kome će po dolasku u „sigurnu luku“ pružiti svu potrebnu pomoć kako bi što pre dobio potrebna dokumenta i vratio se kući - saopšteno je iz MIP.
Somalski pirati su krajem oktobra prošle godine oteli 24 člana posade tankera „Polar“, koji je prevozio 72.825 tona tovara iz Sankt Peterburga u Singapur. Posadu broda činili su jedan Srbin, tri Crnogorca, 16 Filipinaca, jedan Rumun i trojica Grka. Mornar iz Srbije se, s trojicom Crnogoraca, ukrcao na brod u barskoj luci, dve nedelje pre otmice. Napad se dogodio na oko 1.000 kilometara od obale Somalije, kad su brod presrela dva motorna čamca s naoružanim piratima.

 

 

Izvor: www.kurir-info.rs