Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Regata za kraj leta

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Veselo - Pedesetak plovila sa 300 učesnika nošenih dobrim raspoloženjem od 11 do 14 časova plovilo je od Malog Zvornika do Žićine plaže, popularnog kupališta Lozničana, gde je potom uz obilje raznorazne hrane i pića nastavljena zabava.
Jubilarnim desetim „Drinskim letnjim igrama" održanim juče nastavljena je i ovoga leta tradicija druženja na Drini kod Banje Koviljače. Centralni događaj popularne smotre bila je regata od Malog Zvornika do Žićine plaže, popularnog kupališta na Drini koje su sebi napravili Lozničani, ljubitelji ove reke.

Pedesetak plovila, sa oko 300 regataša, našlo se u 11 časova na startu regate u Malom Zvorniku, koja je niz Drinu zaplovila praćena suncem, pesmom, dobrom hranom i velikih zalihama hladnog piva. Dok se veseli karavan „borio" sa Drinom, na Žićinoj plaži je održano takmičenje u pecanju.

Družili se celog leta

Kada je nešto posle 14 časova regata doplovila, počeo je raznovrstan program za oko dve hiljade posetilaca.

Da se sve ne svede samo na plovidbu, postarala se Mesna zajednica Banje Koviljače, organizator „Drinskih letnjih igara", koja je priredila kulturni program uz učešće KUD „Abrašević" iz Koviljače, a onda i sportska takmičenja, dečje igre bez granica i „Malu dečju regatu" na deonici od stotinak metara. Učesnici regate i posetioci posluženi su sa oko 1.000 porcija vojničkog pasulja, a žeđ je gašena hektolitrima osvežavajućih i drugih napitaka. Prema rečima predsednika MZ Banja Koviljača Miroslava Vukosavljevića, sve je proteklo u najboljem redu.

- Jubilarne „Drinske letnje igre" organizovali smo na radost svih koji vole popularnu Žićinu plažu, gde se družimo tokom celog leta. Vreme nas je poslužilo, a verujem da su brojni posetioci, zaljubljenici reke sa obe njene obale, zadovoljni ponuđenim programima. Ovogodišnja manifestacija ništa nije koštala gradski budžet ni MZ jer su je finansiraju donatori, ljudi koji vole ovu reku - rekao je Vukosavljević.

Bez incidenata

Kapetan regate Boško Purić raportirao je na cilju da je sve proteklo u najboljem redu i da su sva plovila stigla na cilj. Onda je druženje na obali reke nastavljeno uz iće i piće.

Mnogi su iskoristili lep dan da se osveže u Drini, koja je ponovo okupila zaljubljenike u njene smaragdne vode i nepredvidivu ćud.

Prvi put dve regate

Loznica je od 1. do 3. jula bila domaćin Međunarodne drinske regate „Drina je samo jedna", koja je prvi put trajala tri dana i plovila od Malog Zvornika do Sportsko-rekreativnog kompleksa „Sunčana reka" u Gornjoj Koviljači, a ne do Žićine plaže u Koviljači, kao svih prethodnih godina. Ova jučerašnja bila je druga loznička regata.

Izvor: www.pressonline.rs