Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Dunav poplavio Lido

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Najpopularnija zemunska plaža i dalje bez posetilaca mada smo već duboko zagazili u leto.

Za razliku od prošle godine, kada su sve gradske plaže bile pune i pre zvanične sezone, ove godine ćudljivo, kišovito leto obeshrabrilo je mnoge kupače, bar one koji su navikli na Dunav i plažu Lido u Zemunu. Na omiljenom izletištu Zemunaca još nijedan peškir nije raširen ovog leta.
- Trebalo je još pre desetak dana da postavimo pontonski most do ostrva, sve je išlo po planu, sve obaveze prema vojsci su izmirene, ali sve smo morali odložiti zbog visokog vodostaja Dunava - priča za Danas Zoran Petrović iz JP Poslovni prostor u Zemunu, u čijoj je nadležnosti ova popularna zemunska plaža.

Prema Petrovićevim rečima, čim se stvore uslovi, biće postavljen pontonski most, puštena pijaća voda i postavljeni agregati za struju. Kao i svake godine, o kupačima će brinuti spasioci, zdravstveni radnici i obezbeđenje. Biće postavljeni i kiosci sa hranom i osvežavajućim pićima, a posebno će se voditi računa o higijenskim uslovima.
- Raspisan je i konkurs za dva ugostiteljska objekta, koji je još uvek aktuelan. Nadam se da će opasti vodostaj Dunava, koji je rekordno visok za ovo doba godine, i da će svi radovi na otvaranju Lida biti završeni za desetak dana - objašnjava Petrović. Plaža će biti otvorena od devet do 19 časova.

Jeftinije preko mosta

I ove godine korišćenje pontonskog mosta biće jeftinije nego vožnja čamcem do plaže. Prelazak preko mosta koštaće 60 dinara, a za petominutnu vožnju čamcem sa po dvadesetak ljudi, čak 100 dinara, u oba smera.

IZVOR: Danas online, www.danas.rs