Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Dete ubila elisa, otac se udavio!

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

 

 

Nesvakidašnja tragedija na Dunavu, nedaleko od Novih Banovaca

Dete ubila elisa, otac se udavio!

Petak - 21.08.2009
Dragan Horvatinac (36) i njegov trogodišnji sin Andrej (3) poginuli su juče oko 13 časova u Dunavu, u blizini Novih Banovaca.

Tragedija se dogodila kada je mališan ispao iz čamca, a otac skočio u reku za njim, dok je čitavu dramu posmatrao Draganov stariji sin David (11). Telo trogodišnjeg dečaka, kojeg je elisa motora iskasapila, na dnu reke je našao stric, dok se za Draganom i dalje traga.

 

Dragan se juče sa svoja dva sina uputio ka mestu Rt kako bi dao novac prijatelju za ribolovačku mrežu koju je kupio od njega. Kada su sve završili, otac i dečaci su seli u čamac i krenuli ka Novim Banovcima, gde žive. U Draganovom krilu sedeo je trogodišnji Andrej, ali je u jednom momentu, najverovatnije zbog brzine, ispao iz čamca. Kako bi spasao svog sina, Dragan je skočio za njim. David je Sam ostao u plovilu. Plakao je i čekao da iz Dunava izrone njegov brat i otac, ali njih nije bilo.
- Njega samog u čamcu zatekao je ribar. Bio je sav u suzama. Rekao je da su tata i brat u Dunavu i da on misli da su negde otplivali, a njega samog ostavili. Žarko, ribar, mu je rekao da će ga odvesti do majke, pa će se vratili po njegovog tatu i brata. David ne zna za sebe od šoka. Ne zna da je ostao bez oca i brata... - kroz suze priča rođaka Bojana.
Preživeli dečak majci i rođacima ispričao je nekoliko verzija pod kojima se dogodila nesreća. Jedna od njih je i ta da je prvi u reku skočio njegov otac jer se motor čamca nešto pokvario. Mališa je juče samo ponavljao da je plovilo išlo brzo i da je ono krivo što je ostao sam na njemu. Na iznenađenje svih okupljenih David je rekao da je motor bio upaljen i da ga je on ugasio kako ne bi otišao od brata i oca koji su se nalazili u vodi.

.banner_text_link{ text-align: right } .banner_text_link a{ font-size: 12px; color: #ccc } .banner_text_link a span{ font-size: 10px; } .banner_text_link a:hover{ color: #666 }

Kada su čuli šta se dogodilo, meštani Novih Banovaca dali su se u potragu za telima dvojice žitelja. Među prvima krenuo je i Draganov brat Joca. Ribari su se dogovorili da se rasporede po celom Dunavu. Sa dva čamca spojili su mreže i na njihovim krajevima postavili udice kako bi hvatali sve što se nalazi u dnu. Tako su posle sat i po vremena našli i telo trogodišnjeg dečaka. Bilo je skroz iskasapljeno po glavi, grudima i rukama od elise motora. Majušno telo, krvavo, čamcem je dovezao rođak. Prekrio ga je belim čaršafom i stavio u čamac iz koga je ispao.
Za vreme nesreće Draganova supruga bila je u Beogradu. Niko od rođaka nije imao snage da je nazove i saopšti šta se desilo. Čekali su je da se vrati iz grada.
Ribari i meštani Novih Banovaca do zaključenja ovog broja nisu pronašli Draganovo telo.
 

Hteo da bude ribar

Nastradali Dragan Horvatinac doskora je radio kao pekar, dok je njegova supruga bila domaćica.
- Nije bio zadovoljan svojim poslom, pa je odlučio da postane ribar, zato je i kupio mrežu. Živeli su skromno, ali uz mnogo ljubavi. Kako će majka sa Helenom i Davidom sama kroz život, ne znam... - priča nam jedna od komšinica.