Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Obavezno osiguranje vlasnika čamaca od odgovornost

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Beograd, 12. oktobar 2009. - Prateći nove odredbe Zakona o obaveznom osiguranju u saobraćaju, Delta Generali Osiguranje je prva osiguravajuća kompanija koja je u svoju ponudu uvrstila Obavezno osiguranje vlasnika čamaca za štetu pričinjenu trećim licima. Ova vrsta osiguranja može se zaključiti već od 12. oktobra 2009. godine kada Zakon stupa na snagu.

U skladu sa Zakonom o obaveznom osiguranju u saobraćaju, u obavezna osiguranja u Republici Srbiji uvršćeno je i Osiguranje vlasnika čamaca od odgovornosti za štetu pričinjenu trećim licima. Odredbama ovog Zakona, vlasnici čamaca sa sopstvenim pogonom snage motora preko 15kW, koji se saglasno propisima o registraciji čamaca upisuju u odgovarajući registar, dužni su da zaključe ugovor o osiguranju od odgovornosti za štetu koju upotrebom čamca pričine trećim licima usled smrti, povrede tela ili narušavanja zdravlja i štete koje su pričinjene trećim licima usled pada ili izbacivanja stvari iz čamca.

Stupanjem Zakona na snagu, registracija čamaca ili produženje registracije moćiće da se izvrši tek kada se nadležnom organu podnese dokaz o zaključenom ugovoru o osiguranju. Za vlasnike čamaca koji nemaju zaključeno obavezno osiguranje, Zakonom su predviđene kaznene

 

Link za izracunavanje vase premije osiguranja http://www.deltagenerali.rs/active/sr-latin/home/web_osiguranje/boat.html