Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Posle dve decenije u Golupcu formiran klub ljubitelja plovidbe ,,Golubac’’

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Posle dve decenije u Golupcu formiran klub ljubitelja plovidbe ,,Golubac’’

 

Pomoć jedriličarima stiže i od Ramba Amadeusa

Golubac je već tri decenije pravi srpski centar za sportove na vodi, posebno za jedrenje. Ovaj gradić na obali Dunava sve do pre dva meseca nije imao jedriličarski klub i pored ovakvih uslova za bavljenje ovom vrstom sporta.

 

 

Zahvaljujući desetorici entuzijasta i zaljubljenika u jedrenje i ostale sportove na vodi, u ovom gradu počeo je sa radom Jedriličarski klub ,,Golubac’’.

-Po formiranju kluba počeli smo sa upisom talentovane dece koja žele da se bave jedrenjem, što je i dalo rezultate. Prijavilo se za početak desetoro mališana, otvorili smo školu jedrenja koja će se dok traje ovo lepo vreme održavati svakog vikenda. Sa njima će pored mene raditi još neko od trenera iz JK ,, Gemax’’, a ono što je za nas i najvažnije, naši prijatelji iz Beograda poklonili su nam i jednu jedrilicu, kaže trener JK ,,Golubac’’ Nikola Tomić.

 

 

Pred novim rukovodstvom kluba sada predstoje mnogobrojne aktivnosti na masovnosti i prijemu svih onih koji žele da uče jedrenje i da napreduju u ovom individualnom, ali i skupom sportu. Klub za sada ne poseduje potrebnu opremu za jedrenje, ali će u budućnosti raditi da se stvore uslovi za njegovo funkcionisanje. U tome mu pomaže jedrličarski klub ,,Gemax’’poklonivši jednu jedrlicu, a od proteklog meseca pa sve dokle to vremenski uslovi dozvoljavaju, i to u dane vikenda, održavaće se škola jedrenja za najmlađe članove golubačkog kluba.

- Pred JK ,,Gemax’’ je obaveza da pomogne u razvoju novoformiranog kluba u Golupcu čiji članovi će imati ovde u Jedriličarskom centru idelane uslove za trening. Nadam se da će neko od ovih mališana uspeti da postanu i vrsni jedriličari u Srbiji, pa i u svetu. U Jedriličarskom centru Golubac ima uslova za rad i vežbanje jedrenja, pa je ovo ujedno i apel mališanima koji su talentovani i koji vole ovaj sport da se učlane i počnu sa nama da treniraju,kaže Branislav Erak, sportski direktor JK ,,Gemax’’ Beograd.

Članovi Jedriličarskog kluba Golubac imali su i svoje prvo učešće na otvorenom državnom prvenstvu Srbije i Kupu Golupca u jedrenju na vodi. Među njima bio je i Nemanja Dimitrijević, buduća zvezda u jedriličarstvu iz Golupca koji je već stekao određeno iskustvo u ovom sportu.

-Sa tatom Zoranom koji je alas, na Dunavu sam od malih nogu pa je jedrenje za mene za sada samo hobi, ali u budućnosti planiram da se ozbiljno bavim ovim sportom. Jednu školu jedrenja sam završio, sada je ovo druga, ujedno pomažem i svojim drugarima da se ne plaše kada su u jedrilici i da budu hrabri kada jedre. Moje prvo vatreno krštenje bilo je na ovogodišnjem šampionatu države i KUP-a Golupca, dodaje buduća golubačka zvezda u jedrenju, Nemanja Dimitrijević iz Golupca.

Jedriličarski klub Golubac prima u svoje redove sve zainteresovane i talentovane članove svih uzrasta koji žele da se bave ovim sportom i da u budućnosti predstavljaju Golubac na šampionatima u jedrenju na vodi u Srbiji a i van granica naše zemlje. Zbog povoljnih vremenskih uslova i širini Dunava, Golubac je postao prvi jedrličarski centar u Srbiji. Zato ovde dolaze da se takmiče, uče jedrenje i pomognu u razvoju jedrenja i poznate ličnosti iz Srbije i država u okruženju.

-Golubac je službeno proglašen najboljim terenom u Srbiji u jedrenju, to je najbolje regatno polje gde stalno duva vetar. Prvi put sam u Golupcu i ipresioniran sam ovim što ovde vidim. To je širok Dunav, Jedriličarski centar, gostoljubivi domaćini... Ovog vikenda sam doveo svoju decu u školu jedrenja jer želim da oni nastave dugogodišnju porodičnu tradiciju bavljenja ovim sportom. Ujedno želim i da pomognem u razvoju kluba u Golupcu, jer ovaj lepi grad na obali Dunava to i zaslužuje, rekao je Rambo Amadeus.

Dunav kod Golupca predstavlja jedno od najboljih regatnih polja u Srbiji. Ova podunavska opština ima značajne prirodne i druge resurse, a posebno ima perspektivu u oblasti turizma i u sportovima na vodi. Zato u Jedriličarskom klubu Golubac žele da formiranjem kluba jedriličarstvo podignu na jedan veći nivo sa ciljem da ova podunavska opština postane prepoznatljiva po sportovima na vodi, posebno jedrenju.