Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Izgoreo brod-restoran "Stenka"

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

 

 {youtubejw}nAF4G0d6Wis{/youtubejw}

 

 

 Jutros je u beogradskom brod-restoranu "Stenka" izbio požar, koji je gasilo 8 vatrogasnih ekipa. 

Brod je potpuno izgoreo u požaru koji je izbio jutros oko 5 časova, kada su komšije primetile požar. 

"Prva dojava je bila u 5 i 13 časova, a za sedam minuta kasnije stiglo je osam vatrogasnih ekipa sa 31 vatrogascem. Požar je gašen i sa vode", rekao je Čubara Dragan, komandir vatrogasnog - spasilačkog bataljona Zvezdara, prenosi RTS.

 Bračni par koji živi na drugom delu broda čuo je eksploziju, a kada su izašli brod je već bio u plamenu.

"Na brodu smo spavali, ja i moj suprug. I čula sam pucanj. Strahovit pucanj. To nije plinska boca. Ustanem brzo, izađem u pidžami. Vidim plamen do neba".

Ubrzo posle toga, domar koji se takođe nalazio na splavu pozvao je vatrogasce.

Pola broda je bilo u velikom plamenu i pretila je opasnost da se požar proširi na okolne plovne objekte, što je sprečeno brzom intervencijom vatrogasaca u roku od 15 minuta", izjavio je Tanjugu Mile Jovičić, komandant Vatrogasne brigade Beograd. Prema njegovim rečima, u intevrenciji je učestvovalo 11 vozila sa 34 vatrogasca i vatrogasni brod.

"Počelo se odmah kontinuirano gašenje. Kompletna polovina broda je bila u plamenu. Mi smo došli malo kasnije pošto smo u daljem delu grada. Ali odmah su počeli da gase. Presečen je požar, nije imao više gde da se širi, ali je bilo problema oko kontinuranog snabdevanja vodom" objasnio je Čubra.

Zaposleni u restoranu koji su došli u jutarnju smenu u neverici su posmatrali zgarište. Leposava Blaško, jedna od vlasnica restorana kaže da ne može da pretpostavi šta je uzrok požara, ali da ne veruje da je ljudski faktor.

"Kolega je sinoć radio, pošto nas dvoje poslujemo kao ortaci. Dva dana sam bila bolesna. Jutros u pola 5 kolega zove :"Gori Stenka". Sad sam stigla. Ne znam šta bi moglo da bude uzrok“ navela je Leposava Blaško.

Jovičić je dodao da će tek biti utvrđen uzrok požara.
Niko nije povređen, ali se procenjuje da je materijalna šteta velika.

Izvor: www.blic.rs i www.b92.net