Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

U Beogradu ništa od pecanja!

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

 

 

 

 

 

  Dunav kod Apatina polako raste, ali smuđaroši još slabo prolaze - Nemanja Došen kaže da i oni najuporniji uhvate tek pokojeg manjeg. Bolje vesti ne stižu ni sa bačkih kanala, na kojima je tek ponegde bilo sporadičnih ulova bele ribe i poneke štukice.

  Značajnijih rezultata nema ni u Monoštorskom ritu, a žale se i ribolovci koji su na Dunavu u Novom Sadu izlazili na smuđa i belu ribu.
  Još je gore na Savi, na kojoj zbog izuzetno visokog vodostaja već danima nema uslova za bilo kakav ribolov. Slađan Milenković iz Titela kaže da je i Tisa velika i mutna, tako da su kratkih rukava ostali čak i malobrojni ribolovci koji su odlazili na poznate zimske terene oko Novog Bečeja. Od Tibora Mesaroša iz Vršca saznajemo da su reke koje teku iz Rumunije velike i zamućene, što loše utiče i na dešavanja na kanalu DTD, dok Ivica Jovčić iz USR "Dunav" kaže da u kovinskoj marini lepo grize bodorka.

  Sava kod Beograda samo što se nije izlila u Karađorđevu ulicu! Čak i pre velikog porasta, bela riba je slabo radila u gradskim zimovnicima, a sada od pecanja nema ništa. Loše vesti dobijamo i sa savskih revira kod Progara i Boljevaca, a nije mnogo bolje ni na Dunavu. Ogroman je i Tamiš, tako da kolege iz glavnog grada ovih dana praktično nemaju gde da pecaju!
  Na Dunavu u okolini Smedereva i Kostolca nije bilo ulova vrednih pomena. U Velikom Gradištu, na keju, nekoliko dana javljao se smuđ, a golubačke marine su ove zime baš "utanjile", navodi Zoran Perić iz "Lova i ribolova". Njegove kolege iz požarevačkog kluba "Kod dva soma" kažu da se na stajaćicama i kanalima u Braničevu dobijala štuka, dok na ostalim vodama u ovom kraju nije bilo rezultata. Zapadna Morava je niska i bistra, pa su uslovi za pecanje skobalja idealni. Dragan Zdravković iz Kraljeva kaže da su poznati zimovnici opsednuti plovkarošima koji mesta zauzimaju još pre ponoći i odlično prolaze u lovu "srpskog skobalja". Dobre rezultate ostvaruju i skobaljaši koji posećuju revire u okolini Vrnjačke Banje, Trstenika i Kruševca, dok se pecaroši koji su na okolnim stajaćicama pokušavali da love štuku žale na mršave ulove.

 Dragiša Andrić Mele iz Šapca javlja da je vodostaj Save premašio granicu vanredne odbrane od poplave, pa ribolovcima ostaje da sačekaju normalizaciju prilika. Pecanja nije bilo ni na većini okolnih voda, uključujući Mišarsku šljunkaru, Dobravu i Cerski kanal.
  Premda je nivo Drine oboren, pa protok ovih dana ne premašuje 700 kubika, ta reka je i dalje mutna, a ribolov nije moguć. Rajko Pavlović iz bajinobaštanskog "Belvija" kaže da bolje uslove možemo očekivati tek krajem naredne sedmice.
  Štuka i dalje radi na stajaćicama u leskovačkom kraju. Bratislav Kodalović javlja da su na Jelašničkoj i Lipovačkim barama padali i krupni komadi i dodaje da žive kedere u prodaji ima samo leskovačka prodavnica "Vučko". Južna Morava daje sporadične ulove skobalja, mahom u rukavcima i zatokama sa mirnijim tokom. Nekoliko lepih mrena palo je uzvodno od Kopašničkog mosta, a "šiljke" se odlično pecaju u Grdeličkoj klisuri, na mrmolje, kojih ima samo u Kopašničkoj reci. Sličnih ulova bilo je i na rekama u pirotskom kraju.

NA ŠARANA ISPOD LEDA?!
 
  Većina ribolovaca još veruje da se sezona lova šarana završava sredinom jeseni, iako se ova riba ponegde može pecati čitave zime, čak i kada je voda okovana ledom. U to ćete se uveriti ako pročitate reportažu naših zemljaka Emira Lazića i Aleksandra Ljubomirovića, koji su na jednom privatnom francuskom jezeru nedavno definitivno oborili teoriju da se šaran zimi ne hrani.
MARJANOVE "TIGRICE"
 

  Čuveni beogradski ribolovac i radnik popularne prodavnice "Ribolovac trejd" Marjan Valonević uspešno je okončao minulu sezonu, uhvativši na Čiku kod Svetićeva štuke od 4,9 i 6,3 kilograma. Obe "tigrice" Marjan je ulovio po tmurnom i hladnom vremenu, na živog kedera ponuđenog sistemom balerine.


Izvor: www.pressonline.rs