Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Pola tone šarana pušteno u Dunavac

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

 

U prisustvu predstavnika JP „Vojvodinašume“, ŠG „Bavat“ Pančevo, ŠU „Kovin“ i republičkog inspektora za zaštitu životne sredine u oblasti zaštite voda od zagađivanja i ribarstva, Jelene Popović danas je obavljeno poribljavanje kovinskog Dunavca šaranom. Pre nego što je pola tone šarana iz neuzinskog (opština Seč) ribnjaka „Sveti Nikola“ pušteno u Dunavac, poribljen je Dunav kod Dubovca (300 kilograma) i specijalni rezervat prirode u Beloj Crkvi, Labudovo okno. Tokom tri naredna dana ribočuvarska služba dežuraće 24 časa jer postoji opasnost od ribokradica...

 

..koje su inače i primećene danas u toku samog poribljavanja. 

Od oktobra prošle godine novoosnovana Šumska uprava Kovin sada pokriva celu teritoriju opštine, odnosno pored stare kovinske uprave njen su deo i ŠU „Deliblato“, kao i ŠRC „Čardak“.

 

 

Redovno poribljavanje jedanput u toku godine je obavezno s tim što se u zavisnosti od situacije i prioriteta određujuju potencijalne lokacije.

Kako saznajemo, ovo je dobar period za poribljavanje jer štukama opadaju zubi i ove grabljivice se sada ne hrane tako često što će se bolje odraziti na danas puštenu šaransku mlađ.

 

 

 

Izvor: www.vesti.rs