Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Kud plovi ovaj Dunav

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

{youtubejw}bo04jpGJq1I{/youtubejw}

Izostavljanje Hrvatske sa liste podunavskih zemalja u video klipu valcera "Na lepom plavom Dunavu", razbesnelo tamošnju javnost, uprkos Mesićevom prisustvu na Novogodisnjem koncertu u Beču. 

Iako je odlazeći hrvatski predsednik Stjepan Mesić, prema TV snimku, uživao uz Štrausove valcere u Beču, za njegove sunarodnike to se već ne bi moglo reći. Bar ne za one koji su gledali direktan prenos iz Bečke filharmonije 1. januara.

Razlog nezadovoljstva je, kako prenosi danas Hrvatska radio televizija, što je u sklopu novogodišnjeg koncerta Bečke filharmonije emitovana i razglednica austrijske televizije koja je ogorčila hrvatsku javnost, jer je među podunavskim zemljama Hrvatska izostavljena.

Novogodišnji koncert u Beču oduševio je milione gledalaca, najpre muzikom, a potom i raskošnim prizorima plesnih haljina, cvetnih aranžma i idiličnih austrijskih pejzaža, prenosi hrvatska nacionalna TV. 

A onda je došao na red i Dunav. Od izvora do ušća, ali bez Hrvatske.

Gledaoci čak 72 države sveta mogli su uz prelepe zvuke "Na lepom plavom Dunavu" videti nizanje podunavskih država u razglednici austrijske televizije. Hrvatske u njoj nije bilo, kaže se na kraju komentara HRT-a.

1

 Izvor: www.rts.rs