Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Rekom stigli gosti

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Beograd - Pogačom, šolju i rakijom, tradicionalnim srpskim posluženjem u znak dobrodošlice, dočekano je u četvrtak više od 150 turista koji su u prestonicu uploili brodom "Johan Štraus"

Dolaskom ovog kruzera u pristanište "Kapija Beograda" otvorena je sezona nautičkog turizma u glavnom gradu i, zvanično, počela plovidba Dunavom i Savom.
Putnike "Johana Štrausa" u Luci Beograd, među kojima je najviše bilo turista iz Engleske, na prvi mah zbunile su muzika orkestra iz Pančeva i gužva koju su ugledali na platou ispred svog broda. Kada su se inače rezervisani Britanci zagrejali jutarnjom čašicom rakije, opustili su se i, nasmejani, priključili programu.
- Uh, od ovog pića sve bridi, vruće je, ali i ukusno - komentarisala je Engleskinja Keti, koja je prvi put u Srbiji. - Ovo na prvi pogled izgleda kao divno mesto. Prijatno smo iznenađeni ovakvom dobrodošlicom.
Dok su učenici pančevačke muzičke škole sa svojim duvačkim orkestrom

"Bras" svirali, goste Beograda posluživali su đaci Ugostiteljske škole, a beogradski poštari delili su im razglednice. Od volontera Turističke organizacije Beograda turisti su u četvrtak dobili i poklon-pakete.
- Znamo da su mnogi od vas prvi put ovde i sigurni smo da ćete se vrlo brzo uveriti da je Beograd sjajan grad sa bogatom istorijom i perspektivnom budućnošću - obratila se turistima Radmila Hrustanović, pomoćnik gradonačelnika. - Želimo da vam ova poseta bude samo prva u nizu. Očekujemo vas ponovo u našem gradu.
Prema njenim rečima, grad planira da potpuno uredi pristanište, a trenutno se radi izmena regulacionog plana kojim će biti rešeno pitanje parkiranja. Biće uređeni i biciklistička staza i "Beton hala", a planirano je i postavljanje putničke žičare do Kosančićevog venca, kao i info-turističkog centra, suvenirnice i menjačnice.
"Naoružani" fotoaparatima i osmehom, turisti su se u dobrom raspoloženju uputili u razgledanje Beograda, uz obećanje da će svoje impresije preneti prijateljima u Britaniji.

KRSTARENjE SAVOM
TURISTI će od ove godine moći da dođu u Beograd i Savom, što će uticati na povećanje broja stranih gostiju.
U TOB planiraju da ove godine informacije o Beogradu budu dostupnije. Posebna pažnja biće posvećena mladim gostima prestonice, kao i kulturno-zabavnim aktivnostima.

INTERESOVANjE
PREMA rečima portparola TOB Dejana Veselinova, prošle godine u beogradsku luku uplovilo je oko 400 brodova, a sa gradom se upoznalo više od 50.000 turista koji su iz svojih država krenuli na krstarenje Dunavom. Za ovu vrstu rečnog putovanja interesovanje postoji kod turista iz Amerike, Nemačke, Britanije, ali i iz Japana, Austrije, Francuske i skandinavskih zemalja. U toku turističke sezone gosti Beograda imaće priliku da osete atmosferu i kroz manifestacije koje se organizuju u okviru promocije reka Save i Dunava.
Izvor: www.novosti.rs