Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Ribolovci organizuju čišćenje jezera

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Kragujevac - Organizacija sportskih ribolovaca Magma će, u saradnji sa Nacionalnom službom zapošljavanja, angažovati 60 nezaposlenih u okviru programa javnih radova na uređenju kragujevačkih jezera Bubanj, Šumarice i Gruža.

Na javnim radovima, koji će trajati od 1. maja do 31. oktobra, biće angažovani nezaposleni članovi socijalno najugroženijih porodica stariji od 50 godina.

Prema rečima člana Upravnog odbora Magme Miloša Tomovića vrednost planiranih radova je 18,5 miliona dinara. od čega će 11,5 miliona dinara obezbediti Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja, a preostalih sedam miliona Skupština Kragujevca.

Tokom šestomesečnih radova, na jezerima Bubanj i Šumarice biće uređene pešačko-biciklističke staze. Planirano je i postavljanje rasvete, klupa za odmor i putokaza, dok će na jezeru Gruža biti organizovano ekološko čišćenje obale.

Prošle godine je na uređenju tri kragujevačka jezera bilo angažovao 49 ljudi, a eko brigada je sakupila 630 džakova plastičnih flaša, koje su reciklirane.

Deo angažovanih pomagao je ribočuvarskoj službi na jezeru Gruža, a treća grupa je bila zadužena za trasiranje i prosecanje biciklističkih staza, koje će biti završene ovog leta.

 

Izvor: www.glas-javnosti.rs