Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Elisa broda samlela ribara

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Apatin - Pecaroš Ivan Vig,62.godine, poginuo je na Dunavu kod Apatina kada je podleteo pod propeler mađarskog teretnog broda koji je udario u njegov čamac.

Ribar Ivan Vig (62) poginuo je juče na Dunavu kod Apatina kada je podleteo pod propeler mađarskog teretnog broda! Teretni brod udario je u čamac u kojem je Vig bio sa prijateljem Andrijom Nađom. Viga je samlela elisa broda, dok je Nađ uspeo da se spase.

Stravična nesreća dogodila se juče oko 9 časova na Dunavu, deset kilometara nizvodno od Apatina na mestu zvanom Staklara.

- Ivana Viga, koji je sa prijateljem Andrijom Nađom sedeo u usidrenom u čamcu i pecao, bukvalno je samleo propeler teretnog broda koji je, pod zastavom Mađarske, plovio nizvodno u pravcu Bogojeva - kaže Branislava Mirković, sudija Višeg suda u Somboru.

Prema njenim rečima, svedoci tragičnog događaja bila su i trojica pecaroša, koja su se nalazila na obali.

- Po svedočenju ove trojice očevidaca, koji su pecali sa obale, Vig i Nađ su pokušavali da dignu sidro i pomere čamac dalje od broda koji im se približavao. To im nije pošlo za rukom, verovatno zbog panike i straha, pa je brod naleteo na čamac - objasnila je sudija Mirković.

Ona je dodala da je posle sudara sa brodom Nađ uspeo da iskoči iz čamca i prođe bez povreda, dok je nesrećnog Viga i čamac povukao kovitlac koji je izazvao brodski propeler i samleo ih.

Prema nezvaničnim informacijama, neposredno posle nesreće pronađeni su samo neki delovi raskomadanog tela Viga i da nije bilo drugog pecaroša i svedoka sa obale, teško da bi se mogla izvršiti identifikacija stradalog ribara.

Na lice mesta, pored policije, ubrzo su stigla i kola Hitne pomoći.

- Mađarski teretni brod sa četiri šlepa koje je gurao ispred sebe, usidren je do okončanja istrage u luci Bogojevo. Kapetan broda je pokušao da izbegne čamac sa pecarošima, ali to mu nije uspelo. Brod je posle sudara skrenuo sa plovnog puta i udario u obalu. Tek nakon što se odsukao, nastavio je plovidbu do luke Bogojevo - kaže za Press izvor blizak istrazi.

Neposredno uz mesto nesreće nalazi se kamp „Staklara", omiljeno mesto izletnika i pecaroša. Iako je bio prepun, u kampu je vladala tišina.

- Često se dešava da neoprezni pecaroši iskaču iz čamaca kada naiđu brodovi. Pošto je u ovom delu velika krivina, a plovni put je mnogo bliže obali nego na drugim delovima reke, osim što se teško mimoilaze, brodovi teško izbegavaju čamce. Udar broda u obalu juče se čuo i sa druge strane nasipa - pričaju kamperi, i dodaju:

- Dvojica apatinskih pecaroša su na mestu gde se dogodila nesreća pecali već četiri dana, jer se upravo tu nalaze virovi bogati ribom. Nažalost, oni se nisu na vreme pomerili, pa se dogodila tragedija.

 

Izvor: www.pressonline.rs