Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

U reci Toplici otrovano pola tone ribe

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Valjevo - U reci Toplici, na području Banje Vrujci, uginulo je oko 500 kilograma ribe, rekao je danas agenciji Beta dežurni istražni sudija Osnovnog suda u Valjevu Nikola Mirković.

On je rekao da je, prema prvim nalazima istrage, do pomora ribe najverovatnije došlo posle ispuštanja vode iz zatvorenog bazena hotela "Vrujci", koji se pere jednom nedeljno.

"Uzeti su uzorci vode iz reke Toplice, kao i uzorci uginule ribe, koji će biti poslati na ekspertizu u referentne ustanove", rekao je Mirković.

Uvidjaju su, uz policiju, prisustvovali i predstavnik Ministarstva životne sredine i prostornog planiranja, kao i republički ekološki inspektor.

Uginula riba uočena je ispod mesta gde se u rečno korito izliva voda iz zatvorenog hotelskog bazena, koje se nalazi iznad pogona Doma vode "Voda voda" i Fabrike sokova "Sinalko Srbija" u Vrujcima.

Te dve fabrike bile su optužene za ranije pomore ribe u Toplici i pred Opštinskim sudom u Mionici njihovi direktori su bili osudjeni na novčane kazne.

Te presude je, zbog procesnih manjkavosti, ukinuo Okružni sud u Valjevu, ali novog sudjenja pred Osnovnim sudom u tom gradu nije bilo zbog toga što se direktor Sinalkove fabrike sokova Mongi Goundi, koji je državljanin Nemačke, trenutno ne nalazi u Srbiji.

 

Izvor: www.beta.rs