Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Karneval brodova tri dana u Beogradu

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Beograd - Turistička organizacija Beograda (TOB) saopštila je da će tradicionalni "Beogradski karneval brodova" prvi put trajati tri dana, od 18. do 20. juna, jer mu je kao prateći program dodan Festival uličnih umetnika "Baskerfest".

"Ove godine 'Beogradski karneval brodova' će se održati kao deo programa velike evropske manifestacije 'Dan Dunava'. Ideja karnevala je da se Beograd predstavi kao grad na dve reke, da se doprinese razvoju nautičkog turizma i...ukaže na važnost zaštite naših reka", saopštio je TOB.

Karneval će najaviti Festival uličnih zabavljača "Basker" koji će biti održan 18. i 19. juna na više lokacija u Beogradu, na Trgu Republike, ispred restorana "Ruski car" i galerije SANU, na uglu Knez Mihailove i Kralja Petra, i ispred tržnog centra "Ušće".

"Predstavama najboljih svetskih izvodjača, plesača, pantomimičara, žonglera, akrobata, klovnova, komičara, glumaca, madjioničara i muzičara, kao i izvodjača iz Srbije, festival nudi mnoštvo ulične zabave u kojoj su posmatrači aktivni kao i izvodjači", saopštio je TOB.

Završnog dana "Beogradskog karnevala brodova" 20. juna u akvatoriju Dunava i Save od Brankovog mosta do Ušća, biće održani revija sportova na vodi i vožnje na ukrašenim brodovima, nastupiće dečije i ostale karnevalske grupe iz zemlje i inostranstva, uz plesne grupe, mažoretkinje i sve učesnike "Basker" festivala.

Sedmi "Beogradski karneval brodova" organizuju TOB i Skupština grada Beograda, a manifestaciju su pomogli Ministarstvo kulture Srbije, opština Stari grad, kao i kompanije "Ušće" šoping centar, Karlsberg Srbija, Smoki i Pileći dućan.

 

Izvor: www.blic.rs