Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Seča drveća na Beogradskom keju

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Radnici "Gradskog zelenila" ovih dana seku drveće na Beogradskom keju u okviru radova na rekonstrukciji keja. Portparol "Gradskog zelenila", Ivan Nožinić, kaže za Radio 021 da je reć o rastinju koje se nalazi na trasi vodovodnih inastalacija, ali da neće biti posečeno svo drveće

On precizira da će od 162 biti sačuvano tri četvrtine stabala, što je postignuto izmenama prvobitnog projekta rekonstrukcije: "Što se stabala koja se uklanjaju tiče, radi se uglavnom o ženskim topolama, koje su ionako bile planirane za obaranje. Nakon radova JKP "Put" sledi hortikulturno uređenje keja. Projekat je gotov, čeka na usvajanje, nakon čega će biti predstavljen javnosti".

Nožinić kaže da će, ukoliko bude usvojen završeni projekat hortikulturnog uređenja, na keju uz nove sadnice drveća biti posađeno i ukrasno šiblje i cveće.

Bez obzira na eventualnu opravdanost seče stabala topole, Novosađani s kojima smo razgovarali uglavnom smatraju da gradske vlasti moraju da povedu više računa o nesrazmernom odnosu seče i sadnje zelenila, odnosno o povećanju zelenih površina. Dodajmo da u Novom Sadu zelene površine zauzimaju samo pet odsto površine grada, te da je to čak četiri puta manje u odnosu na evropske standarde.

 

Izvor: www.021.rs