Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

Sudar brodova na Tajlandu

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

U sudaru dva turistička broda na Tajlandu povređeno je u noći između subote i nedelje 40 putnika, a dvoje se vode kao nestali.

Brodovi su se sudarili u Tajlandskom zalivu, kroz koji su prevozili turiste, učesnike "Bele zabave", manifestacije koja u noćima punog meseca okuplja hiljade uglavnom mladih ljudi, ponajviše stranaca.

Prilikom sudara brodovi, na kojima su bili turisti koji su išli na zabavu na plaži ostrva Koh Pangan, prevrnuli su se nekoliko kilometara od obale, nakon čega su mnogi putnici pali u vodu.

Najmanje dve osobe nestale su prilikom sudara u blizini ostrva Koh Samui. Prema informacijama britanskog medijskog servisa BBC, najmanje dva britanska i četiri australijska državljanina povređena su tokom nesreće, kao i mnogi drugi strani turisti.

Eli Hoken, 19-godišnja Britanka, preživela je sudar brodova, ali je pretrpela povrede kičme nakon što je pala sa palube u more. Dejvid Hoken, Elin otac, preneo je za BBC da se njegova ćerka oporavlja u bolnici, ali je i dalje prestravljena zbog onog što se desilo.

Svakog meseca oko 25.000 turista dolazi na ostrvo Koh Pangan na rejv žurke na plaži koje traju celu noć.

 

Izvor: www.blic.rs