Moja Lađa

sajt u test verziji!

Sun09082024

Last update05:30:53 PM

"Dan Dunava" proslavljen regatom

Sviđa Vam se vest ? Objavite je na nekim od servisa ispod...

Donji Milanovac - Povodom evropske manifestacije "Dani Dunava", koja se svake godine obeležava u svim podunavskim zemljama, Nacionalni park "Đerdap" u Donjem Milanovcu, u saradnji sa Kajakaškim klubom iz Tekije, organizovao je regatu od Tekije do Donjeg Milanovca

Iz tekijske marine u subotu je krenulo tridesetak nautičara koji će svojim plovilima preći 43 kilometra, do Donjeg Milanovca. Učesnici regate su iz Tekije, Kladova, Zaječara, Negotina i Donjeg Milanovca.

Centralna manifestacija je održana u ponedeljak i u njoj su učestvovali osnovci koji su se takmičiti u eko kvizu "Ja volim Dunav". Dan kasnije, u Vizitorskom centru Nacionalnog parka "Đerdap", biće otvorena izložba slika Sretena Đorđevića iz Donjeg Milanovca, pod nazivom "Nacionalni park Đerdap".

Otvaranjem kancelarije Asocijacije nautičkog turizma i prezentacijom Mihajlovačkog vinogorja, Turistička organizacija opštine Negotin uključila se u dvodnevnu proslavu Dana Dunava. U Negotinu su ove sezone taj projekat podržala mnoga udruženja, organizacije i pojedinci, pa su se u nedelju, 27. juna, održali brojni sportsko-rekreativni i edukativni programi.

Pokrovitelj "Dana Dunava" u opštini Negotin, uz republičko Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede je Skupština opštine.

 

Izvor: www.glas-javnost.rs